ABD polisi engelli siyahiyi öldürdü

ABD polisi engelli siyahiyi öldürdü

ABD polisi 66 yaşındaki zihinsel engelli siyahî bir kadını öldürdü.

Elinde beyzbol sopası olan 66 yaşındaki zihinsel engelli yaşlı kadın Deborah Danner, polisin vücuduna iki el ateş etmesiyle hayatını kaybetti. Polisin şok tabancası yerine neden gerçek ölümcül silah kullandığı ise bilinmiyor.

Olay, ABD’nin New York Eyaletine bağlı Bronx Şehrinde Salı günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, komşularının kendilerini rahatsız ettiği gerekçesiyle zihinsel engelli olan Deborah Danner’ı (66) polise şikâyet etti. İddiaya göre, Deborah Danner, evine giden polislere beyzbol sopasını sallaması gerekçesiyle silahla vuruldu.

Olayla ilgili ifade veren olay yerindeki diğer bir polis, yaşananları şöyle anlattı: “İçeri girdiğimizde kadın bizi elindeki makasla tehdit etti. Biz onu makası bırakması için ikna ettik. Fakat kadın eline aldığı beyzbol sobasıyla polis memuru Hugh Barry’e doğru yürüdü. Sonra polis memuru kadının vücuduna gelebilecek şekilde iki el ateş etti. Sonra kadının kaldırıldığı hastanede öldüğünü öğrendik.”

Olayla ilgili basın açıklaması yapan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, “Deborah Danner’in şu anda hayatta olması gerekiyordu. Eğer prosedürler takip edilseydi, o şimdi hayattaydı, o kadar basit.” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama da New York Polis Emniyet Müdürü James O’Neill’den geldi. O’Neill, “Bu aslında bizim eğitimini aldığımız bir durum değildir. Bizim ilk önceliğimiz yaşamalarını sağlamaktır. Bu işten kaçarak hayatlarını sonlandırmak değildir.” ifadelerini kullandı.

Polisin öldürdüğü Deborah Danner’in kız kardeşi olan Jennifer Danner de yaptığı açıklamada “Bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum; New York Polisi zihinsel engelli bir hastayı koruması gerekirken, ona ölümle karşılık vermekle bir kez daha başarısız olmuştur.” diyerek, olayın derinlemesine soruşturulması için savcıları göreve çağırdı. 

Yaşanan olaya tepki gösteren Siyahların Hayatı Önemli Topluluğu New York Başkanı Hawk Newsome ise Amerika’nın artık bu tür saldırılara bir dur demesi gerektiğini söyledi. Newsome, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu polis memurları silahlarının yerine artık beyinlerini kullanmaları gerekir. İnsanlar ölüyor ve bunların birçoğu siyahîlerdir. Siyahîlerin kanları sokaklarda akmasına rağmen fakat biz bir adalet görmüyoruz. Bu saldırılar son bulmayana kadar bizler bu işin peşini bırakmayacağız.”

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.