ABD Savunma Bakanı Hagel istifa etti

ABD Savunma Bakanı Hagel istifa etti

New York Times, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in istifa ettiğini, Obama'nın bu istifayı birkaç saat içinde açıklayacağını duyurdu

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in istifa edeceği duyuruldu. İddiayı New York Times, ABD'li üst düzey bir yetkiliye dayandırarak duyurdu.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Hagel'in istifasını ABD saati ile sabah 11:10'da (TSİ: 18:10) açıklayacağını bildirdi.

CNN'de yer alan habere göre, Hagel'in istifasını Obama istedi. Obama'nın bu adımla dış politikasındaki çatlakları gidermeyi amaçladığı ifade ediliyor. Beyaz Saray yetkilileri, ABD'nin karşı karşıya olduğu ulusal güvenlik tehdidi algısının, Hagel'in benimsediği ulusal güvenlik tehdidi algısından farklı olduğunu söylüyor. Buna örnek olarak, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki yükselişi gösteriliyor.

ABD'li yetkililer önümüzdeki iki yılda bu konuda farklı bir noktaya odaklanılacağını söylüyor. 

HAGEL KOVULMADI, KARŞILIKLI OLARAK UZLAŞILDI

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Hagel'in istifasıyla ilgili olarak; "Hagel kovulmadı, artık gitmesi gerektiği konusunda başkanla karşılıklı olarak uzlaştı" ifadelerini kullandı.

68 yaşındaki Hagel, Irak Savaşı'na şüpheyle yaklaşmış, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi sürecini yönetmiş ve ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bütçesini azaltmıştı. Amerikan yönetiminden bir yetkili, "Hagel'in halefi en kısa sürede belirlenecek, fakat Bakan Hagel, yerine geçecek isim ABD Senato tarafından teyit edilene kadar Savunma Bakanı olarak görevine devam edecek" dedi.

Hagel Nebraska bölgesinden eski bir Cumhuriyetçi Senatör'dü. Şubat 2013'tan bu yana da ABD Savunma Bakanlığı görevini yürütüyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.