ABD Savunma Bakanı verdikleri sözlerin arkasında olduklarını teyit etti

ABD Savunma Bakanı verdikleri sözlerin arkasında olduklarını teyit etti

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın Ankara ziyaretinde yaptıkları görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ı kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, yaptıkları görüşmede PKK/PYD konusunun ele alındığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Carter ile görüşmelerinde PYD konusunu da ele aldıklarını belirterek, "ABD'nin bu konuda sözü var. Sözünün de arkasında olduğunu ABD Savunma Bakanı teyit etti ve Menbiç'te hiçbir PYD/YPG unsuru kalmayacak. Bunun teminatını tekrar verdiler. Bizim için PKK neyse PYD ve YPG de aynıdır. Bunlar da terör örgütüdür. Bunlara maalesef silah verilmesi, DEAŞ'a karşı Amerika tarafından kullanılması büyük bir yanlıştır. Bunu kendilerine açıkça söyledik." dedi.

Başbakan Yıldırım, Irak ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak da "Terör örgütleriyle yapılan mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında, yerinde yurdunda gözümüz yok. Kendi ülkemizin güvenliği her şeyin üstünde gelir." diye belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Carter'ın açıklamalarına ilişkin olarak "Sözlerin uygulamada da görülmesini istiyoruz. ABD'nin bu noktaya gelmesi olumlu bir gelişme. Musul operasyonunda Türkiye sahada olacak." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.