ABD: Suriye’den çekilmeyeceğiz!

ABD: Suriye’den çekilmeyeceğiz!

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Cenevre görüşmeleri belirli bir diplomatik çözüme kavuşuncaya kadar Suriye'deki askeri varlıklarının süreceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) basın ofisinde gazetecilerle bir araya gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis, burada yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmeleri belirli bir diplomatik çözüme kavuşuncaya kadar Suriye'deki askeri varlıklarının süreceğini belirtti.

ABD'nin IŞİD sonrası süreçte Suriye'deki askeri varlığını devam ettirip ettirmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Mattis, "sürecin Cenevre ile birleştirileceğini ve bu görüşmeler çerçevesinde yeni yol haritasının belirleneceğini" söyledi.

Mattis, "Siyasi uzlaşma ve ilerisi için gideceğimiz yer, Birleşmiş Milletler koordinasyonunda devam eden Cenevre sürecidir. Şimdiki hedefimiz; IŞİD hilafet olarak yok oluncaya kadar operasyonlarımıza devam etmek ve Cenevre'de diplomatik bir çözüme varıncaya kadar onların geri gelmeyecekleri şekilde pozisyonumuzu korumaktır. Dolayısıyla Cenevre süreci bir sonuca varmadan Suriye'den ayrılmayacağız." dedi.

IŞİD’in yenilgisinin ölçütünün ne olduğuyla ilgili soruları geçiştiren Mattis, "bu örgütün henüz tam bitmediğini ve onların savaşma isteği olduğu sürece ABD'nin savaşmaya devam edeceğini" ifade etti.

Suriye'de İran ile Rusya arasındaki iş birliğinin artıp artmadığına dair bir soruya ise Mattis, "Bu çok iyi bir soru ancak buna cevap vermeye hazır değilim." yanıtını verdi.

NATO toplantıları kapsamında Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile bir araya geldiği hatırlatılan Mattis, toplantıda, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine, "Bu, Türkiye'nin egemen kararıdır. Açıkçası NATO sistemleri ile çalışmayacak, dolayısıyla bu konuda ilerlerken bunu hesaba katacaklar." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler