ABD: Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyon kötü bir fikir

ABD: Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyon kötü bir fikir

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılacak herhangi bir operasyonun kötü bir fikir olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Washington’daki düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’nde konuşan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon planları hakkındaki açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Jeffrey, “Türkiye’nin güvenliği konusunda taahhüdümüz sürüyor. Bu sorunu kendi kendilerine çözmek için içeriye girme tehditleri karşısında, ABD Başkan Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı araması dâhil her düzeyde iletişime geçildi. Bekleyip görmemiz lazım.” dedi.

Jeffrey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmesinde Trump’ın “olumlu yanıt verdiği” şeklindeki sözleri için ise “Suriye’nin kuzeydoğusuna herhangi bir tarafça girişilebilecek herhangi bir operasyonun kötü bir fikir olduğunu düşünüyoruz. PYD’yi kendilerine yönelik en azından potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar. Tıpkı israilin sınırlarında Hizbullah’ı ya da Suudilerin sınırlarında Husileri kendilerine yönelik tehdit olarak görmesi gibi. Dolayısıyla bunu hesaba katmalıyız. Hesaba da katıyoruz. Dediğim gibi, önceye oranla şimdi durumun biraz sakinleştiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.