ABD ve Rusya Cenevre’de Halep için masaya oturuyor

ABD ve Rusya Cenevre’de Halep için masaya oturuyor

ABD’li ve Rus askeri uzmanlar ile diplomatlar İsviçre’nin Cenevre kentinde Halep’i görüşüyor.

Halep’teki durum bugün İsviçre’nin Cenevre kentinde ABD’li ve Rus askeri uzmanlar ile diplomatların katıldığı bir toplantıda da ele alınıyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, toplantıda Halep “tamamen yerle bir edilmeden” kentin kurtarılması için bir plan üzerinde uzlaşma sağlanacağından umutlu olduğunu açıkladı.

Kerry, dün akşam Paris’te yaptığı açıklamada bugünkü toplantıda ateşkesin sağlanması, sivillerin yanı sıra muhalifleri kentten çıkartılması ve insani yardımın kente ulaştırılmasının ele alınacağını belirtti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da Suriye’de derhal ateşkes ilân edilmesini isterken, Kanada tarafından hazırlanan karar tasarısı 122 üyeli BM Genel Kurulunda çoğunluğun oyları ile kabul edildi. Rusya ve Çin ile beraber 13 ülke tasarıya red oyu verdi. Oylamada 36 ülke de çekimser kaldı.

Yaklaşık 6 yıldır Suriye’de büyük katliamlara imza atan, savaşın devam etmesi için her türlü siyasi ve askeri manipülasyonu oluşturan ABD ve Rusya’nın, düzenlenen toplantıda nasıl bir sonuca varacakları merak ediliyor.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.