"ABD ve terör çetesiyle yakınlaşma bütün Müslümanların zararınadır"

"ABD ve terör çetesiyle yakınlaşma bütün Müslümanların zararınadır"

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatıp, Müslümanları katletmesine tepki gösteren HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı, ABD ve terör çetesiyle yakınlaşmanın Müslümanların zararına olacağını belirtti.

Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatıp, Filistinli Müslümanları şehit etmesine ve devam eden engellemelerine HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı tepki gösterdi.

İşgalci çetelerin zulümlerine karşı Merkez Camii'nin önünde düzenlenen basın açıklamasını Adem Okci okudu.

Terör şebekesinin hukuk tanımadığını belirterek, aldığı kararları lanetleyen Okci, "İnsan haklarını ihlal etmeyi ve uluslararası hukuku çiğnemeyi alışkanlık haline getirmiş olan işgal rejiminin bu kararından dolayı Kudüs'te bulunan Müslüman kardeşlerimiz geçen hafta cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılamadılar. Filistinli Müslümanlar, cuma namazını eski şehir surlarının dışında kılmak zorunda kaldılar. Hiçbir hak ve hukuk tanımayan, Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan, İslam'a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran Siyonist İsrail'i, aldığı kararlarından ve uygulamalarından dolayı lanetliyoruz.” dedi.

Gerekçesi ne olursa olsun, ABD ve terör çetesiyle yakınlaşmanın sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların zararına olacağını vurgulayan Okci, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya Müslümanları, Siyonist emellere sahip İsrail'in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım Mescid-i Aksa'dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır. İşgal rejimi bu adımları atma cesaretini dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam âlemindeki iç savaşlardan almaktadır. Ayrıca, İslam ümmetinin içinde bulunduğu çatışmaların, fitne ve fesadın en büyük kaynağı Siyonist İsrail ve onun emperyalist hamisi ABD iken, gerekçesi ne olursa olsun ABD ve terör çetesiyle olacak her yakınlaşma sadece Filistinli Müslümanların değil, bütün dünya Müslümanlarının da zararına olup, İslam coğrafyasındaki sıkıntıları katlayacaktır."

Son olarak Okci, "HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı olarak, Kudüs'ün özgürlüğünün ümmetin birliğinde olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepkisini ortaya koymaya, sesini yükseltmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.