ABD’de bir imam cami çıkışı katledildi

ABD’de bir imam cami çıkışı katledildi

ABD'nin New York şehrinde öğle namazının kıldırdıktan sonra evine doğru giden bir imam ve yanındaki arkadaşı tabancayla vurularak katledildi.

ABD'nin New York şehrindeki Ozone Park semtindeki Al-Furkan Jame mescidinin imamı Maulama Akonjee silahla başından vurularak katledildi. Saldırı anında Akonjee’nin yanında bulunan Thara Uddin de hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, New York şehrindeki Ozone Park semtindeki Al-Furqan  Jame mescidinde öğle namazını kıldıran Bangladeş asıllı imam Maulama Akonjee, namazın ardından asistanı Thara Uddin ile birlikte eve doğru gittikleri sırada uzun boylu olduğu belirtilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda imam Akonjee başından aldığı mermiyle olay yerinde hayatını kaybederken asistanı Uddin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayın duyulmasının ardından caminin müdavimleri ve aynı çevrede yaşayan Müslümanlar, caminin önüne gelerek saldırıya tepki gösterdi.

New York Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Zead Ramazan, siyasilerin Müslüman karşıtı söylemlerinin İslamofobide artışın yaşanmasına neden olduğunu belirterek olayın bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

Olay yerinden kaçan saldırganı yakalama çalışmaları sürüyor.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.