ABD’de İhvan’a yönelik ‘terör örgütü’ tasarısı kabul edildi

ABD’de İhvan’a yönelik ‘terör örgütü’ tasarısı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, Müslüman Kardeşleri (İhvan-ı Müslimin) terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı kabul etti.

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, İhvan-ı Müslimin’i terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı 10'a karşı 17 oyla kabul etti.

Komisyon üyelerinden John Conyers tasarıya itiraz ederek, bunun ABD'de devam eden İslam karşıtlığının bir parçası olduğunu vurguladı.

İhvan-ı Müslimin’in  terör örgütü olarak kabul edilmesi için yeterince araştırma yapılmadığını belirten Conyers, “Komitemiz bu karara varmak için Dışişleri Bakanlığından ya da güvenlik birimlerimizden herhangi bir uzmanı henüz dinlemedi ve bu bir alışkanlık haline gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Herhangi bir grubun terör örgütü olarak kabul edilmesinin somut örnekler üzerine kurulması gerektiğini vurgulayan Coyers, bunun ülkede devam eden İslam karşıtlığının bir parçası olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığından Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak tanımlamasını isteyen tasarıda Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı ülkelerin Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak kabul ettiği belirtildi.

Tasarı senatoda ele alınacak

Yasa tasarısının Adalet Komisyonundan geçmesinden sonra Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Meclisin çoğunluk lideri tasarıyı gündeme alırsa Genel Kurulda tasarı görüşülüp oylanacak. Tasarı buradan da geçerse Senato’da ele alınacak ve burada da onaylanırsa yasa olarak imzalaması için ABD Başkanı Barack Obama’nın önüne gidecek.

Obama'nın tasarıyı veto etme hakkı bulunuyor. Ancak Obama yasa olarak imzalarsa ABD Dışişleri Bakanlığının devreye girmesi ve Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak ilan edilip edilmeyeceğine tasarıdaki ifade gereği 60 gün içinde karar vermesi gerekiyor. Bakanlığın Müslüman Kardeşler'i terör örgütleri listesine dahil etmemesi halinde ise neden böyle bir karar alındığına dair Kongre'ye rapor göndermesi gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler