ABD'de kundaklanan cami büyük hasar gördü

ABD'de kundaklanan cami büyük hasar gördü

ABD'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde kundaklama sonucu yanan Diyanet Camisi'nde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

ABD'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaatı devam eden camide çıkan yangının kundaklama sonucu meydana geldiği açıklandı.

Yetkililer, ilk incelemelerin neticesinde olayın kundaklama olduğu tespitine varıldığını ve bunun üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yangının caminin giriş kısmında kundaklama sonucu başlayıp dış cepheden üçüncü kata kadar ulaştığı ifade edildi.

Özellikle yangının söndürülmesi esnasında kullanılan tonlarca su nedeniyle de binanın yanmayan büyük bölümünde buna bağlı hasarlar meydana geldiği açıklandı.

New Haven İtfaiye Şefi John Alston, yangının sabotaj nedeniyle çıktığını belirterek, “Bu kasıtlı olarak çıkarılmış bir yangın.” dedi.

Can kaybı ve yaralanma olmamasına rağmen maddi kayıplara sebep olan New Haven'daki yangından sonra camiyi ziyaret eden Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Dr. Fatih Kanca, camide çıkan maddi hasarın en kısa sürede telafi edileceğini belirtti.

Geçen ay Connecticut’un Hartford şehrinde bulunan Muhammed İslam Merkezi de ırkçı ve nefret içeren bir tehdit mektubu almıştı. Mektubu gönderenler camiyi yakma tehdidinde bulunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler