ABD'de mahkeme Müslümanlara yoğun takibi yasal buldu!

ABD'de mahkeme Müslümanlara yoğun takibi yasal buldu!

Amerikan mahkemesi, Camilerde ve Müslümanların bulunduğu diğer yerlerde polis tarafından güvenlik kameralarıyla yoğun bir şekilde takibat yapılmasını anayasaya aykırı bulmadı.

ABD'nin New Jersey Eyaletinde bir mahkeme Müslümanların camilerde ya da başka biraraya geldikleri yerlerde polis tarafından yoğun bir şekilde takip edilmesini anayasaya uygun buldu. Mahkeme, New York polisinin yaptığı kontrollerin ve takibatın Müslümanlara ayrımcılık sayılmadığını, bu çalışmaların 'terör planlarının filizlenmesini' engellediğini iddia etti.

2012 yılında aralarında bir Müslüman kız okulunun müdürünün de bulunduğu 8 Amerikalı Müslüman, New York polisinin kameralı takiplerinin, dini ve etnik bir grubu hedef almasından dolayı anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuşlardı. Davacı Müslümanlar, 2012'den beri New Jersey Eyaletindeki camilerde, lokantalarda ve okullarda suçsuz insanların takip edildiklerini bildirdiler.

New Jersey Mahkemesi yargıcı Martini ise, davacıların polis takibatının yalnızca dini nedenlere dayalı olarak yapıldığını ortaya koyamadıklarını, polisin Müslüman kuruluşları takip etmeden 'İslamcı terör' faaliyetlerini tesbit edemeyeceğini belirterek Müslümanları haksız buldu.

Amerikan Müslüman davacıları temsil eden Anayasa Hakları Merkezi CCR sözcüsü Baher Azmy, mahkeme kararının tüm ülkede Müslümanlara yapılan hedefli ayrımcılığa hukuki bir izin verdiğini ve kararın endişe verici olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.