ABD'de protesto eylemleri yayılıyor

ABD'de protesto eylemleri yayılıyor

ABD’de 2 siyahinin polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan olaylar farklı şehirlere yayılarak devam ediyor.

ABD'de 2 Afro-Amerikalının polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar yayılıyor. Önceki günlerde Dallas'ta düzenlenen protesto gösterilerinde 5 polis öldürülmüştü. Yaşanan gerginliğin ardından yurtdışı gezisini yarıda kesen ABD Başkanı Barack Obama, ülkesine dönerek üst düzey bir heyetle 5 polisin öldürüldüğü Dallas'a gidecek.

ABD'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen eylemlerle polisin uyguladığı şiddeti kınanırken gösterilere binlerce kişi katıldı. Chicago'da göstericiler bir otoyolu ulaşıma kapattı. Kaliforniya eyaletindeki Sacramento'da da oldukça kalabalık bir gösteri düzenlendi.

Polisin son olayla beraber ülkedeki siyahilere uyguladığı şiddetin her geçen gün artması nedeniyle binlerce kişi sokaklara döküldü. Protesto eylemlerinde çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında “Siyahların hayatı önemlidir / Black Lives Matter” hareketinin lideri, aktivist DeRay Mckesson da bulunuyordu. Mckesson, Louisiana eyaletinin Baton Rouge kentinde gözaltına alındığını açıkladı.

Obama Dallas’a gidiyor

ABD Başkanı Obama bugün Dallas'a giderek, hayatını kaybeden polisler için düzenlenen anma programına katılacak. Obama’nın burada yaşananlar hakkında bir konuşma yapması da bekleniyor.

George W. Bush da Obama'ya eşlik ediyor

Obama'nın ayrıca olaylarda hayatını kaybedenlerin aileleriyle basına kapalı bir görüşme yapacağı açıklandı. Obama'ya yardımcısı Joe Biden ve selefi George W. Bush da eşlik ediyor. George W. Bush, Teksas eyaletinin valiliği görevinde bulunmuştu. Bush'un da anma toplantısında kısa bir konuşma yapacağı bekleniyor.  (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.