ABD'de üç cinayetten sonra şimdi de cami yakıldı

ABD'de üç cinayetten sonra şimdi de cami yakıldı

ABD'nin Houston kentinde bulunan İslam merkezinde dün gece yangın çıktı. Yangının sabotaj sonucu meydana geldiği yönünde ifadeler var

ABD'nin Teksas eyaletinin en büyük kenti olan Houston'da bulunan İslam Enstitüsü binasında dün gece bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 

Alevler kısa sürede binayı sardı. Houston itfaiyesi olay yerine yerel saatle 05:30 civarı ulaştı ve yangını kontrol altına almaya çalıştı. Söndürme çalışmaları yaklaşık bir saat sürdü. Yetkililer ölü ya da yaralı bilgisi vermedi. Binanın ne kadarının tahrip olduğuysa henüz bilinmiyor.

İTFAİYE SABOTAJ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYOR

Yangının sabotaj sonucu meydana geldiğine yönelik söylentiler bulunuyor. Bölgede bulunan Müslüman topluluk yetkililerden olayı soruşturmasını talep etti ve olayın bir nefret saldırısı sonucu meydana geldiğinden şüphelendiklerini belirtti. 

Houston İtfaiyesi, yangına neyin sebep olduğunun henüz bilinmediğini ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Yangın sırasında binada hiç kimsenin bulunmadığını belirten itfaiye yetkilileri, yangında herhangi bir yaralanma olayına rastlanmadığını ifade etti.  

Yangınla ilgili yapılan soruşturma devam ederken, soruşturmayı yürütenlerin, yangının kasıtlı bir eylem olup olmadığı üzerine yoğunlaştığı öğrenildi.

Kuzey Carolina'nın Chapel Hill kasabasında üç Müslüman öğrencinin evlerinde uğradıkları saldırıda hayatını kaybetmesi ve ardından polisin açıklamasında, saldırının park problemi yüzünden kaynaklanmış olabileceği ve olayda bir "nefret suçu"nun olup olmadığının araştırıldığı belirtilmişti. Olayla ilgili ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da soruşturma başlatmıştı.

Chapel Hill'deki saldırının "nefret suçu" olup olmadığı henüz belli olmadan Houston'daki İslam enstitüsünde yangın meydana gelmesi, ABD'deki nefret suçlarıyla ilgili kaygıların artmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.