ABD'deki İsrail lobisinden Netanyahu karşıtı kampanya

ABD'deki İsrail lobisinden Netanyahu karşıtı kampanya

ABD'de bulunan İsrail lobisi J Street, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yapmayı planladığı konuşma aleyhine, "bibibenimiçinkonuşamaz" başlığıyla bir kampanya başlattı

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yapmayı planladığı konuşmaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD'deki İsrail lobisi J Street bir kampanya başlatarak Netanyahu'nun kendileri adına konuşamayacağını dile getirdi. 

İsrail lobisi, 'doesntspeakfor.me/benimadımakonuşma' adıyla açktıkları site ve 'Bibi (Netanyahu) benim adıma konuşma' adı altında başlattıkları kampanyayla Netanyahu'nun konuşmasına karşı çıktılar.

Grubun açtığı internet sitesinde, "Bibi (Netanyahu) Kongre'de yapacağı konuşmada tüm Yahudileri temsil etmeyecek. Kendisi, Washington'a sadece İsrail başbakanı olarak değil, tüm Yahudilerin temsilcisi olarak geleceğini söylüyor. O yoğun bir seçim kampanyasının ortasında, diğer parti liderlerini yenerek sadece İsrail'dekileri temsil etme hakkını kazanır--fakat ABD'de yaşayan Yahudileri temsil edebileceği iddiasını dayatamaz." ifadeleri kullanılıyor. 

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde gelecek ay yapmayı planladığı konuşmaya birçok kesimden tepki geldi. ABD Başkanı Barack Obama ve Başkanı Yardımcısı Joe Biden, Netanyahu'nun konuşmasını dinlemeyecek. ABD'deki Yahudilerin tüm çağrılarına rağmen, Netanyahu Kongre'de konuşma yapmaktan vazgeçmiyor. 

Netanyahu dün yaptığı açıklamada, "İran'la kötü bir anlaşmaya doğru gidiliyor ancak insanlar protokollerle ve siyasetle uğraşıyor. Kongreye gidiyorum." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.