ABD'den İran’a karşı diplomatik seferberlik

ABD'den İran’a karşı diplomatik seferberlik

ABD, İran’a yönelik yaptırımlarını arttırmak amacıyla diplomatik seferberlik başlattı.

Avrupa Troikası, İran ile nükleer anlaşmayı korumak için yoğun bir çaba gösterirken, ABD yönetimi, İran’a karşı yeni yaptırımlar için uluslararası alanda adeta diplomatik seferberlik başlattı.

ABD, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığının birlikte yürüttüğü diplomatik seferberlik kapsamında, başta Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı Asya ülkelerine diplomatik ziyaretler düzenliyor.

Reuters’un Avrupalı diplomatlara dayandırarak geçtiği haberinde, Amerikalıların, İran’a yaptırım yapılması amacıyla dünya genelinde bir diplomatik turlar düzenlemeye başladıkları kaydedildi.

Söz konusu Avrupalı kaynakların, Amerikalı diplomatlara, “Siz bize kendi yasalarınızı dikte etmeye ve kendi görüşlerinizi kabul ettirmeye geldiyseniz biz sizi kabul etmeyeceğiz” mesajı verdikleri kaydediliyor. Avrupalı bir başka diplomatik kaynağın ise Amerikalıların, Doğu Avrupa ülkelerine odaklanarak, bu ülkeleri,  "Rusya’nın etkisi altından çıkarmaya ve  Washigton’a siyasi ve ekonomik olarak bağlı olması için çalıştıklarını" dile getirdiği ifade ediliyor.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı İran Masası Müdürü Andrew Pique’nin Çek ve Macaristan'ı ziyaret ettiği, ABD Hazine ve Dışişleri bakanlıklarından oluşan bir heyetin de Japonya’ya giderek İran’a yaptırım konularını görüştüğü biliniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.