ABD'den Katar'a 11 milyar dolarlık silah

ABD'den Katar'a 11 milyar dolarlık silah

Katar, ABD'den aralarında füze savunma sistemi ve saldırı helikopterlerinin de olduğu 11 milyar dolarlık silah aldı

Katar’ın ABD’den 11 milyar dolar tutarında silah ve askeri teçhizat satın aldığı bildirildi.

Defanse News’in haberine göre Katar, ABD’nin Washington şehrinde dün imzalanan anlaşma uyarınca 10 adet Patriot tipi füze savunma sisteminin yanı sıra, 14 adet AH-64E Guardian tipi saldırı helikopteri ve 500 adet Javelin tipi anti-tank roketi satın aldı.

İmzalanan anlaşmanın bu yıl içerisinde ABD’nin yaptığı en büyük silah satış anlaşması olduğuna dikkat çekiliyor. Satışı gerçekleştirilen silahların tam olarak hangi tarihlerde teslim edileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, anlaşmanın Katar’ın açtığı büyük uçak alım ihalesine katılan ABD’li Boeing’in elini güçlendireceği düşünülüyor.

Uçak alım ihalesi, Katar Hükümeti tarafından 2010 yılının sonlarında açılmıştı. İhaleye F/A-18E/F Super Hornet tipi uçağı ile katılan Boeing’in yanı sıra, Eurofighter Typhoon ile İngiliz BAE Systems ve Rafale tipi saldırı jeti ile Fransız Dassault katılıyor.

Katar Savunma Bakanlığı, elindeki eski Mirage 2000-5 tipi savaş uçaklarının yerine almayı planladığı yeni saldırı jetleri ile ilgili kararını henüz açıklamadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.