ABD’den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

ABD’den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

ABD’de Trump yönetimi 40’a yakın Rus vatandaşı ve şirkete karşı geniş çaplı yeni yaptırımlar getirdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklenen Ruslar ve şirketleri kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre, 7 Rus oligark ve bu kişilerin kontrolündeki toplam 12 şirket, Rusya'ya yeni yaptırımlar bağlamında kara listeye alındı. Yaptırım listesine alınan kişi ve kurumların ABD'deki varlıklarını donduran ABD yönetimi, bu kişi ve kurumlarla iş yapılmasını da yasaklar listesine ekledi.

OFAC'ın yaptırım listesine eklediği üst düzey Rus hükümet yetkilileri arasında ise İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Gazprombank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Akimov, Rusya Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (RISS) Başkanı Mikhail Fradkov, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanlarından Evgeniy Shkolov gibi isimler yer aldı.

Yeni yaptırımlar konusunda gazetecilere brifing veren Amerikalı yetkililer, Rusya’nın Kırım’ı işgali, doğu Ukrayna’yı istikrarsızlaştırması, Suriye’de Baas rejimine desteği, Moskova’nın “devam eden kötü niyetli siber faaliyetleri” ve “Batı demokrasilerini yıkmaya yönelik sürdürdüğü saldırıları”, yaptırımlara neden olan faaliyetlere örnek olarak sıraladı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.