ABD'den Suriye'de IŞİD'e operasyon hazırlığı

ABD'den Suriye'de IŞİD'e operasyon hazırlığı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Suriye'deki IŞİD hedefleri için, "Harekete geçmeye hazırız" denildi.

IŞİD'in Suriye'de Kürtlere yönelik dört bir koldan devam ederken, ABD'den önemli bir açıklama geldi.

Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, "Suriye'de IŞİD'e karşı harekete geçmeye hazırız, ne zaman ve nasıl olacağına biz karar vereceğiz"  dedi.

Rice, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin Suriye'deki muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onaylamasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu düzenlemenin, kendilerine Suriye'deki muhalifleri eğitmek ve teçhizatlandırma noktasında gerekli yetkiyi sunacağı bilgisini veren Rice, Amerikan askerlerinin program kapsamında savaşmak için Suriye'de yer almayacağının altını çizdi. 

Rice, "Defalarca söylediğimiz gibi stratejimiz, Amerikan askerlerinin Irak ve Suriye'de sahada muharip rol üslenmesini içermiyor. Bu eğitim ve teçhizatlandırma programı kapsamında hiç bir ABD askeri Suriye'de olmayacak. Program, komşu ülkelerin ortaklığıyla Suriye dışında yapılacak" diye konuştu.

Rice, bir soru üzerine, muhaliflerin eğitilmesinin ise uzun zaman alabileceğini bildirdi. Rice, şunları kaydetti: "Eğitim tesislerine sahip olacak ülkelerle birlikte edebildiğimiz kadar hızlı hareket edeceğiz. Eğitim tesislerinin inşa edilmesi gerekiyor. Eğitim göreceklerin araştırılması ve programa getirilmesi gerekiyor. Bu, aylar alacak bir süreç. Bu, bir gecede olmayacak. Bu, ciddi bir eğitim programı ve eğitim alacakların ve teçhizatlandırılacakların araştırılması konusunda ciddiyiz. Bu nedenle kesin bir tarih veremem."

IŞİD'E KARŞI TEK BİR KOMUTA MERKEZİ

Rice, IŞİD'e yönelik koalisyonun kollara ayrılmış bir yapı olmayacağını, tek bir komuta merkezinden yürütüleceğini açıkladı. Suzan Rice, ne zaman harekete geçileceğine yönelik bir soruya ise "Bu geniş kampanyanın parçası olarak Suriye'de harekete geçmeye hazır olduğumuz konusunda net olduk. Burada platformdan bunun ne zaman olacağını öngöremem" yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler