AB’den Türkiye’ye ‘vize’ şartı

AB’den Türkiye’ye ‘vize’ şartı

​Türkiye’nin mülteci kriziyle mücadele için prensipte anlaşılan eylem planının uygulanması halinde Ekim 2016’dan itibaren Türkiye vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceği belirtildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında bugün düzenlenen zirve öncesinde, Türkiye'nin AB tarafından belirtilen koşulları sağlaması halinde Ekim 2016’dan itibaren vize uygulamasını kaldırılabileceği bildirildi.

AB Türkiye zirvesi sonuç taslağına göre; AB liderleri ile Türkiye, Ankara'nın üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması için mutabakata varıldı. Taraflar, iki yılda bir "Uygun Formatta" zirve düzenleme konusunda da anlaştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi temsilen katılacağı bugünki zirvenin ağırlık konusu sığınmacı krizi ve Türkiye'nin üyelik müzakereleri olduğu belirtildi.

Bugün Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Zirvesi öncesinde hazırlanan taslak metinde Türk vatandaşlarının 2016 Ekim'inden itibaren Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceği belirtildi. Fakat bunun için mülteci kriziyle mücadele için prensipte anlaşılan eylem planının uygulanması şart koşuluyor.

Türkiye'deki mülteciler için ayrıca ilk etapta 3 milyar Euro aktarılacağı, daha sonra da sürecin takip edilerek gerekirse bu miktarın artırılabileceği ifade ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler