ABD’li asker ailelerine ‘Türkiye’den ayrılın’ çağrısı

ABD’li asker ailelerine ‘Türkiye’den ayrılın’ çağrısı

ABD Savunma Bakanlığı, güvenliği gerekçe göstererek Adana, İzmir ve Muğla'daki personel ailelerinin Türkiye'den ayrılmasını istedi.

ABD Savunma Bakanlığı, Adana,  İzmir ve  Muğla'daki askeri personelin ailelerinin  Türkiye'den ayrılmalarını istedi.

Almanya'daki ABD  Avrupa Komutanlığından yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanlığının  Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde aldığı kararda,  İncirlik Hava Üssü dahil  Adana,  İzmir ve  Muğla'daki askeri personel ailelerinin  Türkiye'den ayrılmalarını istediği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığının bu kararının, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, "Bu karar, ABD güçlerinin  Türkiye'deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD ile Türkiye’nin IŞİD'e karşı birlik içinde ortak savaş yürüttüğü vurgulanırken İncirlik Hava Üssü’nün IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda kilit rol oynamaya devam edeceği belirtildi.

Konuyla ilgili basına konuşan ABD  Avrupa Komutanı General Philip M. Breedlove ise, "Ailelerimiz ve sivillerin  Türkiye'den çıkmasına yönelik kararı  Türkiye hükümeti, ABD  Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı'na danışarak aldık. Bu kararın ailelerimiz için rahatsız edici olduğunu biliyoruz; Ancak, onları korumalıyız ve güçlerimizin, güçlü müttefikimiz  Türkiye'ye terörizm ile savaşında verdiği desteğin etkinliğini garantiye almalıyız" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.