ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki eylemler devam ediyor

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki eylemler devam ediyor

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan halkın, işgalci ABD'yi protestosu devam ediyor.

Hizbullah Tugayları yanlılarına yapılan saldırıyı proteston eden Iraklılar, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmalarının ikinci gününde. Ellerinde Hizbullah Bayrakları ve meşalelerle eylem yapan binlerce kişi dün ABD'nin elçilik binasını basmıştı.

Elçiliğin duvarını ateşe veren kalabalık ayrıca elçilik binasının duvarına "Halk tarafından kapatıldı" şeklinde yazı yazılmıştı.

Yaşanan olaylara ilişkin gece saatlerinde Twitter hesabından açık açık İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Trump, "Herhangi bir can kaybından, yaralanmadan veya zarardan tamamen İran sorumlu tutulacaktır. O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir" dedi.

ABD'nin Irak'tan çekilmesini isteyen eylemciler, ikinci günde de eylemlerini devam ettiriyor.

ABD karşıtı sloganlar atan eylemcileri dağıtmak için alana zaman zaman göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atıldı. Atılan gazdan etkilenenler ambulanslarla çevredeki hastanelere taşındı.

Yeşil Bölge çevresindeki üst düzey güvenlik önlemleri devam ederken, hükümet yetkilileri ve Haşdi Şabi'ye yakın çevreler dışında basın dahil kimsenin bölgeye girişine izin verilmiyor.

Öte yandan Haşdi Şabi örgütünün taraftarlarına, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünden çekilmeleri çağrısında bulunduğu iddia edildi.

İLKHA


ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki eylemler devam ediyor

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki eylemler devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.