ABD'nin eski BaşkanlarındanCarter: Paris saldırısının sebebi Filistin işgali

ABD'nin eski BaşkanlarındanCarter: Paris saldırısının sebebi Filistin işgali

ABD'nin eski Başkanlarından Carter, Paris'teki saldırıların nedenleri arasında İsrail'in Filistin'i işgal altında tutmasının da olduğunu söyledi

ABD'nin eski Başkanı Jimmy Carter, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırının nedenleri arasında İsrail'in Filistin'i işgal etmesinin de olduğunu söyledi. 

İsrail'in Filistin'i işgal etmesine karşı duruşuyla bilinen Carter, bu tür saldırıların temelinde yatan nedenlerden birinin de Filistin'in işgal altında olması olduğunu belirtti. Bir televizyon programına katılan Carter, burada yaptığı açıklamada yaygınlaşan şiddetin ve 7 Ocak'ta Paris'te gerçekleşen saldırıların temelinde Filistin işgalinin de olduğunu kaydetti. 

Carter sunucunun, bu tür saldırılar için dinin bahane edildiği görüşüne katılıp katılmadığı sorusuna ise, "Bunun sebeplerinden bir tanesi Filistin'in işgal altında olmasıdır. Bu Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan insanlarla bir şekilde bağı olan insanları etkiliyor. Onlar şimdi ne yapıyorlar ve onlara şimdiye kadar neler yapıldı? Bence bu yüzden nedenlerden biri bu." şeklinde cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.