ABD'nin insani yardımından önce bombaları Yemen'e ulaşıyor

ABD'nin insani yardımından önce bombaları Yemen'e ulaşıyor

Yemen merkezli Muvatine İnsan Hakları Örgütünün Başkanı Raziye El Mütevekkil, "ABD'nin insani yardımından önce bombaları Yemen'e ulaşıyor." dedi.

Yemen merkezli Muvatine İnsan Hakları Örgütünün Başkanı Raziye El Mütevekkil, ABD Kongresine Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) silah satışını durdurma çağrısında bulunarak "ABD'nin insani yardımından önce bombaları Yemen'e ulaşıyor." dedi.

Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun, ABD silahlarını kullanarak binlerce sivili katlettiğini ifade eden Mütevekkil, Körfez Koalisyonunun düzenlediği saldırıların çoğunun savaş suçuna varabileceğini kaydetti.

ABD'nin Körfez Koalisyonuna silah satışlarını durdurması gerekirken Suudiler ve BAE'den sadece sivil kayıplarına dikkat etmelerine yönelik söz aldığını belirten Mütevekkil, iki yıl geçmesine rağmen Körfez Koalisyonunun Yemen'de katliamlara devam ettiğini söyledi.

Mütevekkil, "Yemenliler ABD'yi de oldukça negatif bir şekilde savaşın bir tarafı olarak görüyorlar. Yemen'de ABD'ye karşı bir öfke var." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.