ABD'nin Irkçı Polisleri Bir Siyahı Daha Öldürdü

ABD'nin Irkçı Polisleri Bir Siyahı Daha Öldürdü

Siyah genç Michael Brown'un ölümüyle başlayan renk ayrımcılığı tartışmalarının devam ettiği ABD'de, yine St Louis şehrinde 18 yaşındaki bir siyah genç daha polis kurşunuyla öldü. Semtte protestolar başladı.

ABD’de bir siyah genç daha polis kurşunuyla, Michael Brown’un vurulduğu yerin yakınlarında öldü. Polisin açıklamasına göre, St Louis’deki Berkeley mahallesinde bir benzin istasyonunda polis memurunun kendisine yaklaştığını gören 18 yaşındaki Antonio Martin silahını çekti. Silahı gören polis, önce davranarak genci vurdu.

Olayın yaşandığı benzin istasyonu polis kordonuna alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde olay mahalline 50-60 kişilik öfkeli bir kalabalığın toplandığı ve polisin biber gazıyla gruba müdahale ettiği ve birkaç protestocuyu gözaltına aldığı görülüyor. Protestolar devam ediyor.

Ayrımcılık tartışmalarının başlamasına neden olan olayda, silahsız siyah genç Michael Brown St Louis şehrinin Ferguson mahallesinde polis kurşunuyla öldürülmüştü.

Olayın ardından kentte günlerce eylemler düzenlenmiş, dükkanlar ateşe verilerek yağmalanmıştı. Polisin yetersiz kaldığı olaylara asker müdahale etmişti.

Reuters, Al Jazeera

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.