“ABD’nin Kudüs kararı İslam âlemine hakarettir”

“ABD’nin Kudüs kararı İslam âlemine hakarettir”

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesine tepki gösteren Siirtliler, kararın İslam âlemine hakaret olduğunu söyleyerek, tepki gösterdiler.

Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü Siyonistlerin “başkenti” ilan etmesine tepkiler dinmiyor. Siirtliler, karara karşı duydukları tepkiyi İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirdi.

ABD’nin girişimini 1,7 milyar nüfuslu İslam âlemine ve Müslümanlara hakaret olarak değerlendiren Siirtliler, böyle bir kararın neden alındığını Müslümanların iyi idrak etmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların bir bütün olarak alınan bu karara karşı tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Siirtliler “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Müslüman liderler harekete geçmeli, alınması gereken kararları cesurca alabilmelidirler. Bizler de Müslümanlar olarak sadece dua ile yetinmeyip ailemizden, işimizden vaz geçip Kudüs’e gitmeye hazırız.” ifadelerini kullandılar.

“Müslümanlar liderler toplanıyor fakat caydırıcı bir karar alamıyorlar”

Kudüs meselesinde ‘ümmetin sözün bittiği yerde’ olduğunu ve bu sorunun çözümünün önündeki tek engelin Müslümanlar olduğunu söyleyen Ali Başaran, şöyle konuştu:

“Tek sorunun Müslümanlar olduğunu düşünüyorum. Müslümanlardan herhangi bir hareket göremiyorum. Müslümanlar bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz. Elimizden sadece dua etmek geliyor diyerek geçiştiriyorlar. İslam liderlerini toplamak yetmiyor, bir şeyler yapmak gerekiyor. Zaten boykot yapmaktan başka bir şey de yapılmıyor ki onu da beceremiyoruz. İslam liderleri kaç seferdir toplanıyor fakat Herhangi bir karar alınamıyor. Arabistan İslam ülkesi değil mi, neden Toplantıya gelmedi? Müslümanların hürriyeti var mı?” şeklinde konuştu.

“Müslüman liderler Kudüs için ne yapılması gerekiyorsa söylesin ölmeye bile hazırız”

Müslüman liderlerin Kudüs konusunda çok gevşek davrandıklarını, gerekirse Kudüs’e gidip orada ölmeye hazır olduğunu dile getiren Kadri Aydın ise, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için ölmenin bir Müslüman için şeref olduğunu söyledi.

Aydın, “ Hem Müslümanların hem de İslam ülkelerinin yöneticileri bugüne kadar Kudüs meselesinde çok gevşek davrandılar. Vatandaşlar ne yapabilir? Bize, ‘savaşa gidin’ denilse, her türlü gideriz. Ama bu duruma İslam ülkelerinin yöneticilerinin el atması lazım. Suudi rejimi sadece onların hizmetine sunduğu parasını çekse, adamlar belki buna cesaret edemezdi.  Kudüs bizim için namustur ama Müslüman halklar olarak namusumuzu korumak için elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor, kahroluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ Müslümanlar birlik olabilseydi ABD böyle bir karar alamazdı”

ABD’nin böyle bir karar almasının en büyük sebebinin Müslümanların zafiyetleri olduğunu söyleyen İbrahim Başak ise şunları söyledi.

 “ABD’nin, Kudüs’ü siyonistlerin başkenti yapılmasına yönelik aldığı kararın tek sebebi biz Müslümanlar zafiyetleridir. Biz zayıf olduğumuz için ABD böyle bir karar almaya yeltendi. Eğer biz Müslümanlar birlik olabilseydik, birbirimize arka çıkabilseydik böyle bir karar alamazlardı. Müslümanlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdikleri gibi, gerekirse Kudüs’e gidip Aksa’nın önünde zincir oluşturarak ortaya koymalıdır.”

“Müslüman liderler eğer bir şey yapamıyorlarsa o koltuklarda oturmaya hakları yok”

Kudüs’ün bu halde olmasının İslam âlemi için çok acı bir durum olduğunu, herkesin buna karşı durmasının İslami ve insani bir vazife olduğunu söyleyen Lazgin Işıktaş ise, İslam ülkeleri yöneticilerinin İslam âleminin namusu ve şerefi olan Kudüs’e karşı yapılan bu saldırılara karşı bir şey yapmıyorlarsa oturdukları koltukları bırakmaları gerektiğini söyledi.

Işıktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Alınmış bu karar İslam âlemi için büyük bir acı, yıkım ve hezimettir. Bütün İslam âleminin buna karşı çıkması, birlik olması gerekiyor. Bizim de acilen Kudüs’ü bir bütün olarak Filistin’in başkenti ilan etmeliyiz. siyonistler ABD’ye güveniyor. Her Müslüman ferdin elinden geleni yapması lazım. Kudüs İslam âleminin namusu, şerefidir ve Kudüs’e yapılan bu saldırı kabul edilemez. Hepimizin karşı durması gerekiyor. 1,7 milyar Müslümanı yok sayıyorlar. Büyüklerimiz var, krallarımız var, var, var, var. eğer bir şey yapamıyorlarsa o koltuklarda oturmaya hakları yok .”

“Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir”

“Allah’ın izniyle Kudüs’ü vermeyeceğiz” diyen Mahfuz Baydurman, Müslümanların böyle bir günde dik durmaları gerektiğini söyledi.

Baydurman, “Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Allah bizimledir. Müslümanlar böyle bir gün de dik durmalı, birlik olmasını bilmeli.

ABD üsleri kapatılmalı ve ambargo uygulanmalı

İslam ülkelerinin ABD karşı tavrını netleştirmesi ve ilk olarak askeri üslerini kapatması gerektiğini söyleyen Faruk Eres, “Bu haksızlık karşısında dik durarak ABD’ye ambargo uygulanmalı. ABD’nin kararını şiddetle kınıyorum. Bütün Müslümanlar tek bir çatı altında birleşmeli ve mücadele etmeli. Müslümanların ABD’ye karşı birlik olması lazım. Gerekirse ABD üslerinin kapatılması ve ambargo uygulanıp bize karşı yapılmış olan bu haksızlık karşısında dik durmamız lazım,” dedi

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler