ABD'nin Silah ve Bombaları DAİŞ'in Elinde

ABD'nin Silah ve Bombaları DAİŞ'in Elinde

Amerika’nın önceki gece PKK'nin Suriye kolu PYD'ye yaptığı 3 uçak dolusu silah ve mühimmatın tamamının PYD’nin eline ulaştığı belirtilirken, DAİŞ’İn, kendi bölgelerine atılan silah ve mühimmatın görüntülerini yayınlaması akıllarda soru işaretlerinin oluşm

Al Jazeera Türk’ten edinilen bilgiye göre, ABD’nin Kobani’deki YPG güçlerine havadan attığı silah ve tıbbi malzemenin tamamı YPG’nin eline geçti.

Al Jazeera'ya konuşan Kobani'deki bir YPG komutanı, ABD öncülüğündeki koalisyonun kendilerine 27 yardım paketinin gönderildiğini ilettiğini ve 27 paketin tamamının kendilerine ulaştığını söyledi.

DAİŞ ise, sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak, ABD’nin kontrolü altında tuttukları bölgeye havadan atılan silah ve bombaların görüntülerini paylaştı. DAİŞ’in yayınladığı görüntülerde silahların yanı sıra el bombaları, RPG roket mermileri ve gıda malzemeleri yer alıyor.

DAİŞ’in görüntüleri yayınlamasının ardından bir açıklama yapan Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Kobani’de YPG’ye havadan attıkları ve yanlış(!) bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, DAİŞ’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini ileri sürdü.

CENTCOM,  yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve DAİŞ’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.

Koalisyonun kendilerine 27 yardım paketinin gönderildiğini ilettiğini ve 27 paketin tamamının kendilerine ulaştığını söyleyen YPG komutanı, yanlışlıkla DAİŞ'in olduğu bölgelere düşen herhangi bir paketin varlığından haberdar olmadıklarını belirtti. Bu arada yapılan çelişkili açıklamalar akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.