ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Türkiye'ye geldi

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Türkiye'ye geldi

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield, dün akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi.

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Türkiye'ye geldi. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Büyükelçi olarak atanan David Satterfield Ankara'ya geldi." denildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak atanan David M. Satterfield'ın bugün itibarıyla Ankara'ya geldiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'ye hoş geldiniz!" ifadesini kullandı.

Satterfield "karanlık" yönleriyle biliniyor

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin adaylık oturumunda soruları yanıtlayan Satterfield, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, "Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya. Onaylanırsam, Türkiye'ye doğru stratejik kararı vermesi için baskı yapacağım." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Satterfield, PKK dostu olarak da biliniyor. Suriye’nin bölünmesinden yana olan Satterfield, 11 Ocak’ta senatodaki konuşmasında, “Suriye’de kalma nedenimiz müttefikimiz PKK/YPG’ye destek ve yardım sunmak. YPG’yi korumak.” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığının en önemli diplomatlarından biri olan Satterfield, 1980'den beri özellikle Ortadoğu'da birçok farklı görevde bulundu.

Satterfield, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine ABD'nin gözlemcisi olarak katıldı.

Mısır, Lübnan, Suriye, Tunus ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerinde birçok farklı görevde yer alan Satterfield, Arapça ve Fransızca biliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler