Abdulkadir Çakmak’ın otopsi raporu tamamlandı

Abdulkadir Çakmak’ın otopsi raporu tamamlandı

Dün akşam Diyarbakır merkez Sur ilçesinde polisle girdiği çatışmada öldürülen Abdulkadir Çakmak’ın yapılan otopsisi ile ilgili rapor tamamlandı.

Dün akşam polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Abdulkadir Çakmak ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı rapor basına sızdı.

Rapora göre vücudunda 4 mermi çıkan Çakmak’a bir mermi arkadan ve yakın mesafeden sıkılmış.

4 kurşun isabet etmiş…

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Savaş Mahallesi’nde dün akşam saat 22.00 sıralarında polisle yaşanan çatışmada Abdulkadir Çakmak’ın (17) öldürülmüş, bir polis ise yaralanmıştı.

Olay sonrası cenazesi otopsi için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine götürülen Abdulkadir Çakmak’a çatışma anında, 4 kurşunun isabet ettiği,  kurşunların 3 tanesinin ön taraftan birinin ise arkasından vücuduna girdiği otopsi raporuyla ortaya çıktı.

Otopsi raporu açıklandı…

Yapılan  otopsi sonrası hazırlanan raporda, Abdulkadir Çakmak’a ait olduğu belirtilen cesette kesin ölüm nedeni olarak ateşli silah yaralanmaları olduğu belirtilerek, “bağlı kafatası, kot, omur, kemik kırıkları, beyin kanaması, beyin harabiyeti ve iç organ yaralanması sonucu meydana gelmiş olduğu, şarapnel parçalarının ve ateşli silah yaralanmalarının her birinin müştereken ve müstakilen öldürücü nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

4’üncü merminin faili polis değil(mi?)

Şahsın vücuduna isabet eden toplamda 4 merminin olduğu ve bu mermilerden 3’nün polislerin silahına ait olduğu ortaya çıkan raporda,4’üncü bir merminin daha vücuttan çıktığı belirtilerek, 4’üncü merminin polis silahından çıkmadığı iddia edildi.

Arkadan sıkılan 4’üncü merminin yakın mesafeden sıkıldığını belirten emniyet, konuyla ilgili çok yönlü araştırma başlattı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.