Abdullah Mursi de babası gibi sessizce defnedildi

Abdullah Mursi de babası gibi sessizce defnedildi

Muhammed Mursi’nin oğlu Abdullah Mursi Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi’nin kabrinin yanına defnedildi.

Mursi ailesinin avukatlarının bildirdiğine göre, defin işlemleri sadece güvenlik güçleri ve Abdullah Mursi’nin ailesi eşliğinde gerçekleştirildi. Bu sabah alelacele bir saat içerisinde gerçekleştirilen defin işlemlerine ailesi yanı sıra yakın arkadaşları da katıldı.

Mısır savcılığı tarafından Abdullah Mursi’nin otopsi işlemlerini tamamlayıp hemen defin işlemlerine geçildiği ve babası Muhammed Mursi’nin yanında defnedildiği açıklaması yapılmıştı.

Basın kaynaklarında ve savcılık tarafından yapılan bu açıklamalara Muhammed Mursi’nin diğer oğullarından Ahmet Mursi ve kardeşi Ömer bu haberleri doğrulamamış ve henüz cesedini teslim almadıklarını ifade etmişti.

İnsan hakları kuruluşu olan AFD, darbe yönetiminden bağımsız bir ekibin Abdullah Mursi’nin naaşını incelemesi ve otopsisini yapması talebinde bulundu. Zira zindanlarda işkence ve kötü yaşam koşulları nedeniyle sistematik bir şekilde ölüme sürüklenenlerin ve kanun dışı ölümlerin yaşandığı bir ülkede bunun gerekli olduğu vurguladı.  

Çarşamba gecesi aniden fenalaşan Abdullah Mursi arabada kendisiyle beraber olan arkadaşı tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Abdullah Mursi’nin Kaldırıldığı Özel El Vaha Hastanesinin yayınladığı rapora göre, yaklaşık 44 dakika boyunca Abdullah Mursi’nin duran kalbinin tekrar aktif hale getirme müdahalesinin sürdüğünü ve tüm çabalara rağmen herhangi bir hayat emaresinin meydana gelmediğini açıklandı.

Özel El Vaha Hastanesinin yayınladığı rapordan hemen sonra savcılığın, Abdullah Mursi'nin babasının yanına defnedildiği açıklaması akıllara soru işareti bıraktı.

Alelacele yapılan defin akla Uluslararası İnsan Hakları Kuruluşları tarafından talep edilmesi muhtemel bağımsız otopsi ve inceleme taleplerinin önüne mi geçilmek istendi? sorusunu getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.