‘Acil Tıp Teknisyenlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür’

‘Acil Tıp Teknisyenlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür’

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı, ATT haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Sıtki Güneş, Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) haftası nedeniyle bir mesajı yayımladı.

Sıtkı Güneş yayımladığı mesajda, 22-28 Mart tarihleri arası ATT haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, Acil Tıp Teknisyenliği mesleğinin Acil Sağlık Hizmetleri’nin sunulmasında önemli bir yere ve konuma sahip olduğunu belirtti.

Güneş, “Günümüzde sunulan ambulans hizmetlerinde, her gün yüzlerce insana olay yerinde acil müdahaleler yapılmakta; uygun şartlarda ve en kısa zamanda, ihtiyacı olanların acil tedavi imkânına sahip hastanelerin acil servislerine transferi sağlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Acil Tıp Teknisyenlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür”

İlk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttıracağını söyleyen Güneş, “Dolayısıyla mevcut durumun daha kötüye gitmesini önleyerek, kişinin hayatta kalmasını amaçlayan ve hastaların hastaneye ulaşana kadarki sürede sağlıklarını ve güvenliklerini sağlayan Acil Tıp Teknisyenlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür. Bizler Sağ-Çev olarak Acil Sağlık Hizmeti sunumunda büyük fedakârlıklarla çalışan, yaşam kurtarmayı kendisine ilke edinen bütün Acil Tıp Teknisyenlerinin bu özel gününü/haftasını kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dileriz.” dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.