"Acilen kalıcı bir çözüm bulunmalı"

"Acilen kalıcı bir çözüm bulunmalı"

Mardin'de yaşanan elektrik protestosuyla ilgili açıkalamalarda bulunan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, çiftçileri mağdur etmeyecek şekilde kalıcı bir çözümün bulunmasını istedi.

MARDİN -  Mardin başta olmak üzere bölgede devam eden elektrik kesintiler yüzünden olumsuz etkilenen çiftçilerin eylemi devam ederken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Başkanı Şehmus Akman’dan konu ile ilgili açıklama geldi.

 

Son günlerde Mardin’in Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ilçeleri kırsalında sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mısır ve pamuğun kurumasına neden olduğunu hatırlatan Akman, “İlimizdeki Ziraat oda başkanları, çiftçi temsilcileri sorunun çözümü için daha önce defalarca Ankara’ya gittiler ve ilgili bakanlarla görüşmelerine rağmen sorun çözülmedi. Sorunun çözümü için gerek ilgili bakanlıklar gerekse hükümet yetkilileri herhangi bir girişimde bulunmadı. Bölgesel bir soruna karşı hükümetin sesiz kalması düşündürücüdür.” dedi.

 

Tarım Bakanı, Enerji Bakanı ve Hükümet yetkililerinin bölge halkının bu mağduriyetini görmezden geldiğini dile getiren Akman, “DEDAŞ’ın bölgedeki çiftçileri kendi istediği şekilde anlaşmaya zorlamak için kırsal alana günlerce elektrik vermemesi bölge halkını çileden çıkarıp yol kapatma eylemine sevk etmiştir. Tek taraflı bir hak ihlali söz konusu iken maalesef yetkililerde buna sesiz kalmaktadır.” diye konuştu.

 

Akman sözlerini şöyle sürdürdü: “Zor durumda olan çiftçiler bu son uygulama ile birlikte her gün gösteriler yapıyor. Umuma açık anayolları kapatıyorlar. Bu da bölge halkının her geçen gün daha çok mağdur edilmesine sebep olmaktadır.   Çiftçileri İsyan etme noktasına getiren bu uygulama bir an önce giderilmeli ve ilimizde mağdur edilen çiftçilerden abonesi olanlar için enerji bakanlığı bundan sonra Tarımsal sulama üzerinden yeni bir tarifeye gidip onları borçlandırmalıdır. Abonesi olmadığı halde kendisine ceza kesilen ve tarımsal destekleme primine el konulan çiftçilere Kesilen bu ceza silinmeli ve ziraat bankasında DEDAŞ tarafından tedbir konulan çiftçilerin destek primleri derhal kendilerine ödenmelidir.”

 

Hür Dava Partisi olarak başta Enerji Bakanlığı yetkilileri olmak üzere DEDAŞ’ı ve diğer yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Akman, halkın bu mağduriyetinin giderilmesi için çiftçileri mağdur etmeyecek şekilde kalıcı bir çözüm yolunun bulunmasını istedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.