Acılı anne: "16 yaşındaki kızım ne anlar dağdan?"

Acılı anne: "16 yaşındaki kızım ne anlar dağdan?"

PKK tarafından çoğu 18 yaşın altında olmak üzere dağa kaçırılan çocuklarının getirilmesi için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının gelmemesi durumunda eylem yaptıkları yerden kalkmayacaklarını belirttiler.

DİYARBAKIR-  Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda başlattıkları oturma eylemi devam ediyor.

 

Çoğu PKK’nin zorla kaçırdığı 18 yaşın altındaki çocuklarının getirilmesi için eylem yapan aileler, çocukları gelmeyene kadar eylemlerini bitirmeyeceklerini söyledi.

 

Oturma eylemi yapan ailelerden Mehmet Can Evran’ın babası 70 yaşındaki Mehmet Evran, yetkililerden oğlunun getirilmesi için yardım istedi.

 

“Belediye neden yanımıza gelmedi?”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini dinlemediğini söyleyen Evran, “70 yıldır Diyarbakır’dayım. Eskiden kimse çocukları kaçırmıyordu. Biz Kürt değil miyiz? Neden yanımıza gelmiyorlar? Ben buradayken onların babaları ve dedeleri bile yoktu. Belediye neden yanımıza gelmedi? Ben Kürdüm onlarda Kürt’tür. Gelip bizimle konuşsunlar. Oğlum gelmezse mezarımı burada kazacağım. Bunu iyi bilsinler.” dedi.

 

“16 yaşındaki kızım ne anlar dağdan?”

PKK’nin kaçırdığı 16 yaşındaki kızı için sürekli zorluklarla mücadele ettiklerini kaydeden Hediye K. ise, “Ben kızımı istiyorum. Kızım 16 yaşındadır dağı bilmiyor. Ne anlar dağdan?  Burada yorulduk. Çocukları göndersinler artık. Bu sıcakta naylon çadırın altında oturuyoruz. Bu nedenle her zaman acile gidiyoruz, ilaç kullanıyoruz. Anneler ağlamasın diyorlar. Ama anneler ağlıyor. Onlar da kulaklarına pamuk tıkıyorlar. Allah için çocuklarımızı göndersinler.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.