Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Gaziantep'te

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Gaziantep'te

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, partisinin Şahinbey ilçesinin 6'ncı olağan kongresine ve çeşitli programlara katılmak için Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep'e geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, partisinin Şahinbey ilçesinin 6'ncı olağan kongresine ve çeşitli programlara katılmak için Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep'e geldi.

Adalet Bakanı Gül, Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen, partisinin Şahinbey İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, "Türkiye bir hukuk devletidir. İnsan hakları temelinde bu düzenleme yapılmıştır. Temel yaklaşımımız o gün devletin yanında duran milletin, bugün de milletinin yanında duran devletinin yansımasıdır." dedi.

Gaziantep'e eğitim, ulaşım, sağlık ve diğer alanlarda 23 milyarlık yatırım yaptıklarını belirten Gül, bu yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Vesayetçilerin hep milletin kararından rahatsız olduğunu belirten Gül, "O günden beri geziyi bahane ederek 17-25 Aralık, yargıyı kullanarak yapılmak istenen darbe girişimleri ve yine 6-8 Ekim olayları ile ülkemizin karıştırmak isteyenlerin senaryoları hep beraber gördük. En son 15 Temmuz'da hain FETÖ örgütünün yapmaya çalıştığı darbe girişimini de biz yine birlikte gördük. Bütün bunlar 'bu ülkeyi millet yönetmesin, vesayet yönetsin' diye. Millet iktidar olmasın anlayışından kaynaklanıyor. Bunun çabasını gösteriyorlar." dedi.

Türkiye'nin varlığının Kudüs'ün özgürlüğü için çok önemli bir varlık sebebi olduğunu ifade eden Gül, "Kudüs'ün özgürlüğü, Suriye'nin özgürlüğü ve bağımsızlığı, Myanmar'daki, dünyanın hangi coğrafyası olursa olsun bütün mazlumların gözü Türkiye'dedir." diyerek, hem içerde hem dışarıda adımları daha güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini ifade etti.

15 Temmuz'da canıyla, kanıyla darbeye karşı duran vatandaşların yargılanmaması için bir düzenleme yaptıklarını belirten Gül, "FETÖ ile olan mücadelemiz de kararlıkla sürdürülecek. Türkiye'ye kimse diz çöktüremez. Hukuk çerçevesinde tüm gayret ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir düzenleme yaptık. 15 Temmuz'da darbeye karşı canıyla ve malıyla mücadele eden vatandaşlarımızın hukuki ve idari olarak sorumsuz olmasına yönelik. Yarın öbür gün bu kardeşlerimize bir icra gelirse, bugün şikâyet edenler memnun olacak mı? Bunu mu istiyorsunuz? Elbette herkes fikrini söyleyebilir. Ama daha önce 5 kez KHK düzenlemesi olmuş, TBMM'nin önüne gelmiştir. O zaman hiçbir şey söylemeyeceksiniz. Bir buçuk yıl sonra bu düzenleme olacak, 'Biz buna karşıyız' diyeceksiniz. CHP anayasa mahkemesine KHK'nın o maddesini götürmemişken, kanunlaştıktan sonra götürüyor. Bugün kalkıp eleştiri yapanların tutumu, 15 Temmuz'da darbeye çıkan bütün vatandaşlarımıza hakarettir, 251 şehidimize saygısızlıktır. Şunu mu demek istiyorsunuz? 15 Temmuz darbesine karşı çıktıkları için vatandaşlarımızı ödüllendirmeyelim de cezalandırıcı bir düzenleme yapmamızı mı bekliyorlar? 15 Temmuz için sokağa çıkan, canını ortaya koyan hiç kimse unutulmayacak. Türkiye bir hukuk devletidir. İnsan hakları temelinde bu düzenleme yapılmıştır. Temel yaklaşımımız, o gün devletin yanında duran milletin bugün milletinin yanında duran devletinin sembolik bir yansımasıdır." şeklinde konuştu.

KHK ile gelen taşeron düzenlemesine de değinen Gül, bu yeni düzenlemenin tüm işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Türkiye'nin ekonomisinin son 15 yıllık verilerini açıklayarak, ülkenin son 15 yılda başarı hikâyesi yazdığını söyledi.

Türkiye'nin büyüme, istihdam ve yatırım rakamlarını paylaşarak, hayata geçirilen yatırım ve reformlar hakkında detaylı bilgi veren Şimşek, "Türkiye'nin potansiyeli yüksek, biz performansını yükselttik. Biz ülkenin var olan imkânlarını harekete geçirdik. Bizim bunu devam ettirmemiz bölgemizin ve dünyanın lehinedir. Çünkü biz dünyada barış istiyoruz. O yüzden Türkiye dünyada yapıcı bir aktördür." dedi.

Türkiye'nin son 15 yılda ekonomik alanda geldiği noktanın tüm dünya devletlerinin önünde olduğunu belirten Şimşek, "2002'yi 100 alın. 2002'deki büyüme oranı 100 olsun. Bütün dünya da bugüne kadar yüzden 172'ye çıkmış. Gelişmekte olan ülkeler. Çin Hindistan olsun. Her biri kıta büyüklüğündedir. Bu gelişmekte olan ülkeler 100'den 182'ye çıkmış. Seviyesini yakalayacağımızı söylediğimiz Avrupa bugün 100'den 121'e çıkmış. Peki, Türkiye nereye çıkmış. 100'den 213'e çıkmış." diye konuştu.

Şimşek, "2007'den bu yana 8,3 milyon vatandaşımıza iş bulmuşuz. Her ülke her sene vatandaşına iş bulabilir diyebilirsiniz. Avrupa'nın gelişmiş ülkelerin tamamında o yıldan bu yana toplamda 3,5 milyon kişi istihdam edilmiş. Türkiye tek başına 8,3 milyon kişiyi istihdam sağlamış. Bu kadar basit." şeklinde konuştu.

Tek listeyle gidilen kongrede Hasan Teke aday olurken, konuşmaların ardından seçime gidildi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.