Adalet Bakanı Gül'den OHAL açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den OHAL açıklaması

​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Hukuk Platformu tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans salonunda düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

1960, 71 ve 80'de sonuca ulaşmış askeri darbeleri ile 28 Şubat'ta post modern darbelerin, dolaylı müdahaleler Türkiye'nin ilerleme çizgisini kırdığını, anayasal sistemine önemli hasarlar verdiğini belirten Gül, darbecilerin kendi siyasal meşrutiyetlerini oluşturma çabalarının, anayasaları toplumla devlet arasındaki bir toplumsal sözleşme olmaktan çıkarmış sürdürülebilir bir vesayet düzenin yol haritası haline getirdiğini belirtti.

Gül, "15 Temmuz'un üzerinden geçen 2 yıllık süre zarfında başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı büyük bir alan mücadelesi yürüttük. OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir. OHAL süresi sona erecek ama terörle mücadele FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleri ile en kararlı en kalıcı mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bundan kimsenin de şüphesi olmasın." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler