Adalet Bakanı Gül'den Yunanistan'a tepki

Adalet Bakanı Gül'den Yunanistan'a tepki

​Darbeci bir FETÖ'cüyü salıveren Yunanistan'a tepki gösteren Adalet Bakanı Gül, "Son zamanlarda Yunanistan, teröristlerin sığınma üssü haline geldi. Umarım Yunanistan uluslararası hukukun gereğini yerine getirir." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte memleketi Gaziantep’te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişimine katılan bir FETÖ firarisini önceki gün serbest bırakan Yunanistan'a tepki gösterdi.

Bir dizi açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte memleketi Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Gaziantep-Nizip-Birecik yolunda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Buradaki şantiyeyi gezen Bakan Gül ve Arslan, şantiye içerisinde çalışanlarla toplantı yaptı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de eşlik ettiği geziye Bakan Gül ve Arslan, çalışanlardan son durum hakkında bilgi aldı.

Buradan Gaziantep’e geçen Bakan Gül ve Arslan, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’yla (TCDD) ortaklaşa hazırladığı ‘GAZİRAY Banliyö Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

Bakan Gül, kentteki inceleme ve temaslarının ardından gazetecilerin gündemdeki konuları ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

"Umarım Yunanistan uluslararası hukukun gereğini yerine getirir"

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis'e darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan ve iadeleri talep edilen 8 darbeciden Süleyman Özkaynakçı hakkında Yunanistan  Danıştayı tarafından geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına  yönelik verilen karara tepki gösterdiği mektup ile ilgili bilgi veren Bakan Gül, "Özellikle de son zamanlarda Yunanistan, teröristlerin sığınma üssü haline geldi." dedi.

Bakan Gül, şunları söyledi: "Bundan duymuş olduğumuz rahatsızlığı Türkiye Cumhuriyeti olarak biz iletmiş olduk. Daha önce bu konuda hep iade taleplerimiz vardı. 15 Temmuz darbe girişimine karışan 8 askerin iade edilmemesi, hem FETÖ terör örgütü hem DHKP-C hem de diğer teröristlerin korunup, kollandığı bir merkez haline gelmesi, bir devlet adına üzücüdür. Uluslararası sözleşmeler, hem de ikili sözleşmeler gereği terörle ortak mücadeleyi hatırlatma, bu konuda hukukun gereğini yapma hususunda, gerekli hatırlatmaları yapmak üzere tekrar bir ikaz ve talepte bulundu. Umarım Yunanistan uluslararası hukukun gereğini yerine getirir."

"24 Haziran’da milletin dediği olacak"

Gül, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile ilgili sorulan bir soruyu da cevaplandırdı.

Bakan Gül, seçimin önceki seçimlerden farklı olduğunu belirterek, "Çünkü bu seçimin öne alınmasının temel sebebi 16 Nisan'da milletimiz bir irade ortaya koydu. Milletimiz, 'Ben bu hükümet sistemini, çift başlılığı sona erdirmek istiyorum' dedi. Bu sistemin yürürlüğe girmesi de seçimlerin yapılacağı tarihe bağlıydı. Bu hususta ise hem milletimizin hem de birçok vatandaşlarımızın talebi olarak bir an evvelde Türkiye'deki yıllarca milletimizin beklediği hükümet sisteminin yürürlüğe girmesi adına milletimizin ve vatandaşların çok önemli bir talebi vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine yapılan istişareler sonucunda Cumhurbaşkanımız bu tarihi açıklamıştır. İnanıyoruz ki 24 Haziran'dan sonra artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilecektir. Türkiye daha istikrarlı, daha güçlü bir hale, kalıcı ve kurumsal olarak kavuşmuş olacak. Türkiye'nin geleceği daha güçlü ve aydınlık olacak. Vatandaşlarımızın cebine giren para sofrasındaki ekmek daha da büyüyecek. Özgürlükler, siyasal istikrar daha kalıcı hale gelecek. Ak parti eğer bunu kendisi için istemiş olsaydı, bizim yüzde 50 oyumuz var. Başbakanımız AK Parti'den ve Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı. Cumhurbaşkanımızın 1,5 yıllık süresi var. Ama bu iş mevki, makam, koltuk mesesi değil, memleket meselesi olduğunu bir kez daha Cumhurbaşkanımız bu millet adına fedakârlıkta bulunan bir siyasi lider olarak bunu ispat etmiştir, göstermiştir. Bu milletin talebini, sandıktan hükümet sistemi değişikliğiyle ilgili yürürlüğün bir an evvel yürürlüğe girmesi adına bu çok önemli bir gelişmedir. Umuyoruz ki milletimiz kazanacak. Şahısların makamı, koltuğu meselesi olsaydı, bu konuda böyle bir karar alınmazdı. Memleketimizin, geleceği ve istikrarın kalıcı olması adına böyle zaten bir karar alınmıştır. 24 Haziran’da milletin dediği olacak. Vesayetin dediği olmayacak. Karanlık hesaplar değil, milletin aydınlık geleceği oylanacak. Tercihi sandıktan çıkacak." dedi.

İYİ Parti ile ilgili YSK'nın bir uyarı yazısı gönderdiği iddiaları ile ilgili sorulan bir soruyu da cevaplandıran Gül, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulan bir soruyu da yanıtlayan Bakan Gül, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de 7'den 70'e kime sorsanız veya Türkiye'nin geleceği için Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde milletin adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylerler. Ama bugün karşı tarafta, 'er meydanı, haydi gelin ve hodri meydan' diyenlerin bugün nasıl kaçamak yaptıklarını görüyoruz. Bizim adayımız, milletin gönlüne taht kuran Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ama diğer tarafta da meydan okuyan kişinin CHP Genel Başkanı'nın da er meydanına gelmesi lazımdır. Er meydanı demokraside sandıktır. Buyursunlar sandığa eşit şartlarda yarışacak bir şekilde gelsinler. Biz de bu konuda bekliyoruz. Ama Başbakanımızın dediği gibi, her gün bir aday çıkıyor. Sıra gelmeyecek gibi. Gönülsüz mü, sandıktan mı kaçıyor, milletten mi korkuyor, ürküyor… Bunu hep beraber göreceğiz. Biz de sonucu bekliyoruz."

"Taşeronda bir mağduriyet söz konusu değil"

Kadroya geçişlerde uygulanan güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyet ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplandıran Bakan Gül, "Orada bir mağduriyet söz konusu değil, elbette o kanunda getirilen düzenleme uygulanıyor. Ama vatandaşlarımızın,  taşeron işçilerimizin büyük çoğunluğu, hemen hepsi geçmiş durumda. Diğerleri ile ilgili varsa bir itiraz, incelemeler yapılıyor. Herkes taşeron yasasından da yararlanmış durumda." diye konuştu.

"Her kesime bu çağrı açıktır"

Gül, Cumhur ittifakının milletin ittifakı olduğunu vurgulayarak, kapısının tüm parti ve düşüncelere açık olduğunu söyledi.

Bakan Gül, "Cumhur ittifakı, adı üstünde cumhurun, milletin ittifakı,  bunun öncülüğünü AK Parti, MHP yapmıştır. Ama yasal mevzuat, hazırlıklar bütün partilere, milletin her kesimine açık ittifak çağrısıdır. Yeni kapı ruhudur. Bu, milli mutabakattır. Dolayısıyla her parti, düşünceye açık bir ittifaktır. Cumhurun ittifakıdır. Her kesime bu çağrı açıktır. Onların isteği ile milli, yerli, cumhurun ittifakının kazanacağı bir seçime, platforma herkesi davet ediyoruz." dedi.

"Bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Saadet Partisi'nin adaylık konusunda Abdullah Gül ile görüştüğü iddiası üzerine ise, "Bizim adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan'ın neye karşılık geldiğini, siyasette neye tekabül ettiğini de milletimiz çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla herkes adımını ona göre atacaktır diye düşünüyorum. Biz kendi işimize, kendi gündemimize, 2023'e, geleceğe bakıyoruz." İfadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.