Adalet Bakanı'ndan Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün tahliye edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, "Türk yargısı bağımsız kararını vermektedir. Tabi gerekçeli kararı da görülecek. Dolayısıyla bu konunun muhatabı ve karar vericisi Türk yargısıdır." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Ekonomik Değerlendirme Toplantısı" ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Sanayici ve iş adamları ile bir araya gelen Bakan Gül, "Orta Vadeli Ekonomi Modeli"yle ilgili alınacak tedbirleri görüştü.

Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesiyle ilgili sorulan soruya, ""Türk yargısı bağımsız kararını vermektedir. Tabi gerekçeli kararı da görülecek. Dolayısıyla bu konunun muhatabı ve karar vericisi Türk yargısıdır." şeklinde cevap verdi.

Gerekçeli kararı görmediklerini ifade eden Bakan Gül, gerekçeli kararın da görüleceğini belirterek, bu konunun muhatabının karar vericisinin yargı olduğunu söyledi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Türkiye'deki ekonomik sorunların hep birlikte çözüleceğini ve yaşanan bu sıkıntıların rasyonel değil psikolojik olduğunu belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Orta Vadeli Ekonomi Modeli"ne değindi.

TBMM'nin açılmasından itibaren bakanlıklar olarak bu konudaki tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Gül, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılması gereken tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Hem mevzuat ile ilgili hem de uygulama boyutuyla hükümetimizin bu sorunların en güzel bir şekilde en sıkıntısız olarak aşacağı inancındayız. Bu sıkıntıları beraber çözeceğiz. Türkiye'de yaşanan tüm bu sıkıntılar rasyonel değil psikolojik olduğunu da görüyoruz. Bunu hem piyasa aktörleri, hem de az önce piyasada bulunan iş adamlarımızla paylaştık. Bu sorunları hep beraber aşacağız. Türkiye'nin ekonomisi çok sağlamdır. Bundan sonra geleceğimiz aydınlıktır. Türkiye çok daha güçlü ekonomisi ile yoluna emin adımlarla ilerlemektedir." dedi.

Yeni Ekonomi Programı'nın da bütün sanayici ve iş adamları tarafından kabul gördüğünü ve iyi şekilde karşılandığını belirten Gül, "Bugün çok değerli iş adamlarımızla ve Gaziantep 7 milyar dolar ihracatıyla Türkiye'de öncü olan şehirlerden bir tanesidir. Bütün iş adamlarımız da daha fazla çalışarak, üreterek, ihracat yaparak, istihdam oluşturarak yoluna devam etme kararlılığındadır. Sevindirici diğer bir husus ise yeni ekonomi programının bütün iş adamlarımız ve iş adamlarımız tarafından da büyük bir kabul ve heyecanla kabul edildi. Çok iyi bir şekilde karşılandığı da bizim için ayrıca sevindirici bir durum. Tüm bu sorunları hep beraber aşacağımız inancımız tamdır. Yerli malı kullanımı hususunda iş alımla iş adamlarımızla da beraber mutabakata vardık. Daha fazla üreterek, katma değeri fazla olan ürünlere ve markalara da yönelerek bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi var. Bugün bunu da görmekte büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Bankacılar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Gaziantep'in ticaret yapanlar için son derece önemli bir kent olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gaziantep ihracatın ve üretimin başkenti diyebileceğimiz bir kent. Bizim bankalar için çok önemli bir kenttir. Burada biz iş adamlarımızla iyi yanlarımızı da eksik yanlarımızı da konuştuk. Bu konuda 'neler yaparız' dedik. Yeni bir orta vadeli programın hemen akabinde bizler Gaziantep'ten çok daha başarılı çalışmalar bekliyoruz. Biz bankacılar, üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Bunu bir kez daha ifade ettik."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler