"Adalet kâinatın ruhudur"

"Adalet kâinatın ruhudur"

Yozgat'ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Yozgat'ta ilk Kutlu Doğum etkinliğini gerçekleştirdi. Yozgat Şehir Tiyatrosunda düzenlenen etkinlikte, adaletin önemine vurgu yapıldı.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı düzenlenen etkinlik, Muhammed Ali Mutlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlidi-i Şerif'in okunmasının ardından Muhammed Nur, Ebuzer Bayram ve Ayetullah Uyar ilahiler  seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yunus Emiroğlu, Müslümanların, Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu hak ve adaleti çok özlediğini söyledi.

İslam coğrafyasında olup bitenlerin, haktan ve hakikatten uzak kalındığının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, "Adalet, maalesef bu diyarı terk edeli çok olmuş. Adalet eğer uğramışsa bile sadece belli şahısları ve zümreleri ilgilendirmiş. Biz bu münasebetle diyoruz ki adalet herkese lazımdır. Aslında adalet kâinatın ruhudur. Eğer siz bedenden ruhu alırsanız geriye ceset kalır. Adaleti de çekip alırsanız geriye karanlıklar zulümat kalır." dedi.

"Eğer bir yerde hak varsa orada adalet de vardır"

Hak ve adaletin birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurgulayan Emiroğlu, şöyle konuştu: "Eğer bir yerde hak varsa orada adalet de vardır. Eğer hak yoksa, hakka dayanılmıyorsa orada adaletten bahsedemezsiniz. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, insanların renklerine ve cinsiyetlerine göre ayrıma tabi tutulduğu bir toplum vardı. Kadın olmak o günün cahiliye döneminde bir eşyadan farksız olmak demekti. Eğer bugün kadın hakkından ya da hukukundan bahsedeceksek unutmayalım ki kadın, İslam'la şeref bulmuştur. Kadına o hakkı veren bizzat İslam’ın kendisidir. Efendimiz (sav) peygamber olmadan önce Mekke’de özellikle o putperest toplumda kadın bir eşya gibi alınır, satılırdı. Efendimiz geldi ve buna müdahale etti. İnsanlar suçsuz yere günahsız yere öldürülüyordu. O toplumda öyle bir vizyon ortaya koydu ki… Efendimiz tarafından işte hak ve adalet ile düzen böyle inşa edildi."

Etkinlik, Mehmet Çalhan Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.  (Mehmet Bozdaş- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler