Adalete olan inancımızı kaybetmemize sebep olmasınlar video

Adalete olan inancımızı kaybetmemize sebep olmasınlar video

Mersin’de bir grup PKK’linin saldırısı sonucu katledilen lise öğrencisi Cafer Gizli’nin babası, cinayete ilişkin 17 Mayıs’ta görülecek davada, yargılamanın, adalete olan inançlarını kaybetmelerine sebep olmamasını istedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının lise öğrencileri için düzenlediği ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Diyarbakır’dan Mersin’in Silifke ilçesine götürülen öğrencilerden Cafer Gizli’nin bir grup PKK’li tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 17 Mayıs 2016 tarihinde görülecek.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davayla ilgili İLKHA’ya konuşan lise öğrencisi Cafer Gizli’nin babası Salih Gizli, adaletin yerini bulmasını temenni ettiğini söyledi.

Davaya sadece tutuklu sanık Mehmet Duman’ın yargılanmasıyla başlanacak olmasına tepki gösteren Gizli, oğlunun katledilmesine birden fazla kişinin neden olduğunu belirtti.

Olayla ilgili sadece bir kişinin tutuklanmasını ‘adalet ve hak cinayeti’ olarak niteleyen Gizli, “Bu, kesinlikle bir kişinin gerçekleştirdiği olay değildir. Bilinçli, planlanması yapılmış bir cinayettir. Olay birkaç gün öncesinden başlıyor. Sahilde hazırlık yaptıktan sonra başlarında bir öğretmen olduğu halde çocuğumun da aralarında bulunduğu gruba taş ve sopalarla saldırıyorlar. Burada sadece bıçağı vuranın tutuklanması, adalet ve hak cinayetidir. Ayın 17’sinde bunların hepsinin ortaya çıkacağına inanıyorum.” dedi.

Kampta ihmalkârlıklar yaparak oğlunun katledilmesine sebep olan yetkililerin de davaya dâhil edilmesi gerektiğini ifade eden Gizli, “Oradaki personeller ve olayı örtbas eden yetkililer bizi aradılar. Yetkililer, olayı 2 kişinin arasında meydana gelen basit bir kavga gibi anlatmaya çalıştı. Şimdi olayın 2 kişi arasında gerçekleşmediğini görüyoruz. Görevli ve sorumluların cezasının verilmesini istiyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkacağını ve hakkın yerini bulacağını umuyoruz. Bizim adalete, hakka olan inancımızı kaybetmemize sebep olmasınlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.