"Adaletin ayak sesleri geliyor"

"Adaletin ayak sesleri geliyor"

​Hazreti Muhammed'in, İslam ümmetinin kıyamete kadar geçireceği beş merhaleyi anlatan hadisine işaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut, "Adaletin ayak sesleri geliyor. İnşallah adaletin devri, gençlerimizin eliyle gelecektir." dedi.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından “Şubat ayı şehadet ayı" konulu bir program düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Şubat ayında bir çok İslam önderinin şehit olduğunu bu nedenle bu ayın şehadet ayı olarak anıldığını hatırlattı.

"Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." ayetine atıfta bulanan Turgut, "Peygamberlerden halifelere kadar, âlimlerden Kızıltepe şehitlerine kadar hepsi Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. Sözlerini yerine getirenlere de Allah, cenneti vaat etmiştir." dedi.

Bugün yeryüzünde kan ve gözyaşının eksik olmadığını belirten Turgut, "Dünyanın neresine bakarsanız bakın ölen hep Müslümandır. Gözyaşı akıdan hep Müslümandır. Irak’ta 5 milyon insan, Suriye’de bir milyon, dünyanın değişik ülkelerinde ölen hep Müslümandır. Emperyalist devletler birleşerek ve NATO gibi kuruluşlar kurarak, savaşları Müslüman ülkelerin arasında yaydılar." ifadelerini kullandı.

"Adaletin devri gençlerimizin eliyle gelecektir"

Hazreti Muhammed'in, kendisinden sonra kıyamete kadar yaşanacak devirleri sıraladığı hadisi hatırlatan Turgut, "Çok şükür adaletin ayak sesleri geliyor. HÜDA PAR gençlerine baktığımız zaman umutlarımız yeşeriyor. Şehitlerin yolunda gidiyorlar. İnşallah adaletin devri, bu gibi gençlerimizin eliyle gelecektir." diye konuştu.

Programda HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı Cihat Karaalp da bir konuşma yaptı.

Karaalp, “Tarih boyunca hangi İslami dava, şehidlerin aziz kanlarıyla sulanmışsa o dava kök salmış, büyümüş ve meyvesini vermiştir. Bir beden için kalp ne ise bir toplum için de şehid odur. Şehidler, İslam toplumunu hep diri tutar, vahdet ve birliklerini sağlamlaştırır. Müstekbirlere karşı teyakkuza geçirir ve İslam’a düşmanlık edenlerle dost olunamayacağını tesciller." diye belirtti.

Programın yapıldığı salonda, PKK’nin 1992 yılındaki camii saldırısında şehit olan Susa şehitleri, 6-7 Ekim 2014’te katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş ile onlarca şehidin fotoğrafı asıldı.

Programda ilahi ses sanatçıları Mehmet Ali Oğuz ile Bilal Dalkılıç, şehitleri konu alan ezgiler seslendirdiler.

Program, HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları üyesi Beheşti Dağlı’nın okuduğu dua ile sona erdi.

Bir düğün salonunda yapılan programa HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İl Başkanı Şeyhmus Akman, bölgenin kanaat önderlerinden Molla Mahmut Kılınç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile âlimler, kanat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan- İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler