“Adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15'e çıkarılması gerekir”

“Adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15'e çıkarılması gerekir”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu, temsilde adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15’e çıkarılması gerektiğini belirtti.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu, yaptığı yazılı açıklamayla, BATSO seçimlerinin daha adil ve şaibelerden arındırılması gerektiğini belirterek, temsilde adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15’e çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2017 yılının ekim ayında başlayıp kasım ayında bitmesi gereken organ seçimlerinin, Bakanlar kurulunun kararıyla tüm Türkiye’de Nisan 2018 tarihine ertelendiği hatırlatıldı.

BATSO meslek gruplarındaki dağılımın adil olmadığı vurgulanan açıklamada, “Birçok şaibeye bulaşmış olan BATSO seçimlerinin daha adil ve şaibelerden arındırılması bir gerekliliktir. Bunların en önemlilerinden biri olan meslek gruplarında yanlış ve adil olmayan dağılımdır. Temsilde adaleti engelleyen dağılımın, bilinçli ve art niyetle yapıldığı herkesin malumudur. Bilinçli bir şekilde yapılan yanlışların bir an evvel düzeltilmesi ve temsilde adaletin sağlanması tüm toplumun istek ve beklentisidir. Temsilde adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15'e çıkarılması gerekir.” denildi.

Yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Erteleme kararı, Batman Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi ve yanlışların düzeltilmesi için bir fırsat olmuştur. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi, yanlışların bir an evvel düzeltilmesi tüm seçmenlerimiz adına beklentimizdir. Seçim çalışmaları sürecinde dualarıyla destek olan, kapılarını ve gönüllerini bizlere açan, isteyip de kendilerine ulaşamadığımız tüm seçmenlerimize teşekkür ederiz. Erteleme kararının işverenlerimiz ve üreticilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını dileriz.” (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler