Adaletin tesisi için FETÖ mağdurlarının dosyaları yeniden ele alınmalı

Adaletin tesisi için FETÖ mağdurlarının dosyaları yeniden ele alınmalı

İslami kimliğinden dolayı, FETÖ'nün kumpasları sonucu cezaevinde tutuklu bulunan Ramazan Söyler’in kardeşi, FETÖ hâkimlerinin tutuklanmasına rağmen mağdur ettikleri insanların hâlâ görmezden gelinmesine tepki gösterdi.

Adıyaman Vasat cemaati üyesi olmaktan dolayı FETÖ hakimleri tarafından Altı buçuk yıl cezaya çarptırılan Ramazan Söyler’in kardeşi Halit Söyler, FETÖ hâkimlerinin bütün hukuksuzluklarının ortada olmasına rağmen, ağabeyinin hâlâ serbest bırakılmamasıına tepki göstererek, “Bu saatten sonra Müslümanların cezaevinde yatmasının sorumlusu hükümettir.” dedi.

Zindandaki bütün Müslümanların haksızlığa ve zulme uğradığının ispat edilmesi ve serbest bırakılması gerektiğini belirten Söyler şöyle konuştu:

“Ben Ramazan Söyler’in kardeşiyim. İsmim Halit Söyler. Ağabeyimin hiçbir suçu olmadığı halde bir buçuk yıldır cezaevindedir. Abim FETÖ mağdurudur. Evet, FETÖ bizi haksız yere mahkûm etti ama bu saatten sonra sorumluluk hükümettedir. Hükümet adaletin tesisi için hukuka uygun davranıp dosyaları tekrar ele almalıdır. Ağabeyimin ve diğer cezaevindeki Müslümanların suçsuzluğu artık net bilindiği halde, hâlâ içerde yatmalarının sorumluluğu bundan sonra hükümettedir. Zindandaki Müslümanların haksızlığa uğradığını, zulme uğradığını ispatlayıp onları serbest bırakmalarını istiyoruz. Mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Kendilerine isnat edilen hiçbir suçun delili yoktur. Onların bir an önce hürriyetlerine kavuşturulmalarını istiyoruz. Benim ağabeyim gibi cezaevinde olan bütün Müslümanların da bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz.“

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler