Adana Barosundan baskıcı Çin’e tepki

Adana Barosundan baskıcı Çin’e tepki

Çin hükümetince Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere uygulanan baskıların insan haklarına aykırı olduğunu belirten Adana Barosu, bunun son bulması için TBMM ve BM'yi göreve çağırdı.

Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, Çin hükümetince Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere uygulanan asimilasyon ve baskıların insan haklarına aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uygulanan baskıların kabul edilemez olduğunu ifade eden Adana Baro Başkanı Çıtırık, “Baskılar,  düşünce ve inanç özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar, insan hakları ihlalidir. Yıllardır devam eden baskı ve asimilasyon karşısında dünya sessizliğe bürünmüş durumda. Uygur Türklerine yönelik Çin Halk Cumhuriyetinin uygulamaları, asla kabul edilemez. Yaşanan zulümler görmezden gelinemez.” diye belirtti.

İnançları ve kimlikleri nedeniyle dünyanın neresinde olursa olsun her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını dile getiren Çıtırık, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere evrensel kurumları ve TBMM'yi göreve çağırdıklarını ve bu vahşetin son bulması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini beklediklerini ifade etti. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.