Adana’da Yasinler kurban eti dağıttı

Adana’da Yasinler kurban eti dağıttı

Adana Umut Der Gıda Bankası tarafından Şehit Yasin Börü ve arkadaşları anısına il genelinde yaklaşık bin aileye kurban eti dağıtıldı.

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın” kampanyası kapsamında Adana genelinde yaklaşık bin aileye kurban eti dağıtıldı.

Adana Umut Der Gıda Bankası tarafından organize edilen kurban eti dağıtım çalışmasına HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının yanı sıra birçok STK da destek verdi.

Öte yandan28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri Adana İnisiyatifi tarafından bağışlanan kurbanlıklar da Yusufî aileler adına muhtaç ailelere ulaştırıldı.

“Kurban eti dağıtırken herbirimiz birer Yasin Börü olacağız”

Bu seneki kurban eti dağıtım çalışmalarını “Kurbanın Kardeşliğe Olsun” teması ve  “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın” sloganı ile sürdürdüklerini ifade eden Adana Umut Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, “İki yıldır kurban etlerimizi, Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları adına dağıtmaktayız. Bu yıl da kurban eti dağıtırken her birimiz birer Yasin Börü olacağız.” dedi.

“Adana’da kurban dışında et yiyemeyen birçok aile var”

Derneklerine yardım talebi için müracaat etmiş binlerce muhtaç aile bulunduğuna dikkat çeken Dizlek, bu ailelerin tümüne et ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Adana’da kurban dışında et yiyemeyen birçok ailenin bulunduğunu vurgulayan Dizlek, bu aileler ile Suriyeli mültecilere et ulaştırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Avrupa Yetim Der’in bağışladığı 3 kurbanlığın da kesilerek fakirlere dağıtıldığını ifade eden Dizlek, fakir ailelere kurban eti dağıtılmasında kendilerine destek veren tüm STK ve hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Yusufiler de Yasinlere destek verdi

Yusufî aileler adına kurban bağışında bulunan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri Adana İnisiyatifi de “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın” kampanyasına destek verdi.  Yusufî mahkumkar adına iki kurbanlık bağışladıklarını ifade eden İnisiyatif Sözcüsü Orhan Erkuş, “Rabbim kendi dini uğruna zindanlarda yatan Yusufilerin kurbanlarını kabul buyursun” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’lılar sokak sokak gezerek kurban eti dağıttı

Adana Umut Der Gıda Bankası tarafından organize edilen kurban eti dağıtım faaliyetine HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı da destek verdi. HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz’un da aralarında olduğu partili heyet, Yasin Börü'nün resminin üzerinde bulunduğu önlüğü giyerek, fakir ailelere kurban eti dağıttı.

Kurban eti dağıtım faaliyetini değerlendiren HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, “Yasin Börü ve arkadaşları 2014 yılı Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken kendini bilmez bir güruh tarafından vahşice şehit edilmişlerdi. Bizler de Yasin ve arkadaşlarının anısını yaşatmak ve bu hayırlı faaliyetlerini devam ettirmek üzere kurban eti dağıtmaya devam edeceğiz. Bu sene ve her kurban bayramında da bu adeti sürdüreceğiz.” dedi.

“Yasin ve arkadaşların adetini sürdüreceğiz”

Hz Muhammed’in (sav) “ Her kim iyi bir sünnet (yol-adet) ortaya koyarsa, onun ve onunla amel edecek olanların aynı sevabı da o kimseye  yazılır” şeklindeki hadisini hatırlatan Yavuz, “Bizler de HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak üyelerimizle birlikte Yasin Börü ve arkadaşlarının yaptığı gibi fakir ailelere kurban eti dağıtmaya devam edeceğiz. Yasin ve arkadaşların yolunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının yanı sıra birçok STK’nın da destek verdiği organizasyon kapsamında Adana genelinde yaklaşık bin aileye kuran eti ulaştırıldığı belirtildi. (İLKHA)





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler