Adana Muhammedî sevdaya hazır

Adana Muhammedî sevdaya hazır

Adana’da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu akşam saat 19.30'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geçen hafta Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen etkinlik ile başlayan, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama"  etkinlikleri bu akşam Adana’da düzenlenecek etkinlik devam edecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid etkinliğini bu sene "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya, etkinlik için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, bu akşam Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda 19.30’da gerçekleştirecekleri etkinliğine tüm Peygamber sevdalılarını davet etti.

Etkinliğin düzenleneceği alanda platform kurularak Kelime-i Tevhid ve Hazreti Muhammed'in isimleri asıldı. 300 branda, 3 bin afiş, 6 anons aracı, 40 bin el ilanı ve radyo programları ile halk etkinliğe davet edildi. Ayrıca etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Seyhan ve Yüreğir ilçelerindeki 8 ayrı noktadan etkinlik alanına ücretsiz olarak taşınacak.

Koordinatörlük tarafından paylaşılan programın akışına göre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan etkinlik, Hazreti Peygamber için bestelenen ezgi ve ilahiler ile Mevlidle devam edecek. Ardından, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" sloganıyla 17 Şubat’ta Türkiye genelinde düzenlenen "Umre Ödüllü Siyer Sınavı’nda" Adana’da dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Günün anlam ve önemine binaen İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur bir konuşma yapacak.

Grup Kervan ve Özlem Ajans Sanatçılarından Yunus Sönmez ve Bilal Dalkılıç, Peygambere olan sevgilerini ezgi ve ilahilerle dile getirecekler.

Ardından Kervan Tiyatro Ekibi tarafından Rec’i Vakasının canlandırılacağı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Tekrar ilahilerle devam edecek olan etkinlik, radyo programcısı Hüseyin Ayaydın’ın duasıyla sona erecek. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.