Adana Umut Der Ramazan yardımlarını aralıksız sürdürüyor-foto

Adana Umut Der Ramazan yardımlarını aralıksız sürdürüyor-foto

Ramazan yardımlarını aralıksız sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, “Bekleyen Gözlere Bir Umut da Sen Ol” sloganı ile başlattığı kampanya ile yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştırdı.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Adana Umut Der Gıda Bankası, “Bekleyen Gözlere Bir Umut da Sen Ol” sloganı ile başlattığı kampanya ile Ramazan ayında zengin ile fakir arasında köprü oluyor.

Adana’daki fakir ailelere, iftarlarını açabilecek erzaklar ulaştırmak için Ramazan yardımlarına hız verdiklerini belirten Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştu.

“Ramazan’da açlar daha iyi anlaşılıyor”

Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışmayı arttırdığına dikkat çeken Serin, “Bazı zamanlar var ki insanlar, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi daha çok isterler, işte öyle bir aydayız. Ramazan, insanların yardım etme duygularının zirve yaptığı bir ay. Çünkü bu ayda insanlar, aç olanların neler hissettiklerini daha iyi anlarlar. Açlık, anlatılmaz yaşanır bir histir.” diyerek açlık çeken insanların durumuna dikkat çekti.

“Hayırseverlerin bize ulaşması ile daha çok yardım ulaştırmayı hedefliyoruz”

“Bekleyen Gözlere Bir Umut da Sen Ol” sloganı ile başlattıkları kampanyadan bahseden Serin, bunun tanıtımı için afişler hazırlandığını, bazı radyo programlarına katılarak da gerekli çalışmayı yaptıklarını belirtti. Ramazan ayında hayırseverlerin derneklerine ulaşması durumunda daha çok aileye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Serin, ilk hedef olarak 400 ila 500 aileye gıda yardımı yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

“200’ün üzerinde aileye yardım ulaştırdık”

Ramazan’ın ilk gününden itibaren muhtaç ailelere gıda yardımı dağıtmaya başladıklarını belirten Serin, şu ana kadar 200’ün üzerinde aileye ulaştıklarını dile getirdi. Ramazan yardımları ile ilgili Serin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah Ramazan’ın sonunda yaklaşık 500 aileye yardımda bulunmayı hedefliyoruz. Eğer hayırseverler tarafından bize ulaştırılan destekler daha fazla olursa birinci derecede muhtaç olanlara ulaştıktan sonra ikinci ve hatta üçüncü derecede muhtaç olarak tespit ettiğimiz ailelere de yardımlarımızı götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Adana’da yardım gitmezde aç yatacak aileler var!”

Ramazan ayında Umut Der’in yardımlarını dört gözle bekleyen yüzlerce aile bulunduğunu dile getiren Serin,  “Dernek olarak yardım ettiğimiz aileler, gerçekten bir lokma ekmeğe muhtaç aileler. Geçen de bir aileye yardım götürdük; bize, ‘Eğer bu yardımı getirmeseydiniz akşama çocuklarımızla aç kalacaktık.’diyerek içler acısı durumlarından bahsettiler. Evde yiyecek ekmeklerinin olmadığını belirtmeleri üzerine kendilerine bir çuval un temin ettik. Bunun üzerine ailece derneğimize ve hayırseverlere dualarda bulundular. Bu sadece bir örnek, buna benzer yüzlerce aileye yardım ulaştırıyoruz.”diyerek yaptıkları ailelerin durumundan bahsetti.

“Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız sürüyor”

Suriyeli muhacir ailelere de yardım etmeye devam ettiklerini vurgulayan Serin, “Malumunuz Türkiye’de 2 milyona yakın Suriyeli var. Bize yardım talebi ile ulaşan Suriyeli aile sayısı 2 bin 800 civarında. Bu ailelerin tümüne ilk müracaatlarında istisnasız en az bir kere olmak üzere yardımda bulunduk. Daha sonra da tespit çalışmalarımızla bunlardan birinci derece yardıma muhtaç olanlara yardımlarımızı sürdürdük. Ramazan’da da Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız sürüyor.”dedi.

“Zekat konusunda zenginle fakir arasında köprü vazifesi görüyoruz”         

Allah’u Teâla’nın Ramazan ayında yapılan iyiliklerin karşılığını kat kat verdiğini ifade eden Serin, bu sebeple zekat ve sadakanın bu ayda daha fazla verilmekte olduğunu söyledi. Allah’u Teâla tarafından Müslüman zenginin malında, fakir için belli bir miktarın tayin edildiğini hatırlatan Serin, zekâtın farz olduğunu ve muhakkak yerine getirilmesi gereken bir yükümlülük olduğunu vurguladı. Kendilerinin zengin ile fakir arasında zekat ve sadakanın ulaştırılmasında bir köprü görevi üstlendiğini de belirten Serin, hayırseverlerin bu konuda kendileri ile irtibata geçebileceklerini söyledi.

Zekat vermeyen kişinin, Salebe’nin durumuna düşme tehlikesi olduğuna dikkat çeken Serin; Salebe’nin, Hazreti Peygamber (SAV) zamanında mescitten hiç çıkmadığı için mescit kuşu olarak anılırken zengin olduktan sonra zekata yanaşmaması üzerine düştüğü durumdan örnek çıkartmak gerektiğini ifade etti.

“Salih amel işleme ve sadaka verme fırsatını kaçırmayalım”

Serin, “Hani kıyamette bazı insanlar cehennem ile karşı karşıya kaldıklarında diyecekler, ‘Ya Rabbi, bana bir mühlet ver, beni dünyaya tekrar yolla, salih ameller işleyeyim, sadaka vereyim.’ Biz de diyoruz ki işte salih amel işlenecek, sadaka verilecek gün, bugündür. İşte size fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirin, çünkü bu fırsat bir daha verilmeyecek” şeklindeki ifadeleriyle zekat ve salih amel konularında tavsiyelerde bulundu. (Ayhan Kaya-İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.