Adana Umut Kervanı hayır yoluna çıktı

Adana Umut Kervanı hayır yoluna çıktı

Adana’da yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Der isim değişikliğine gitti. Bundan sonra Adana Umut Kervanı olarak faaliyetlerine hız vereceklerini belirten dernek başkanı, hayırseverlerden destek bekliyor.

Umut Kervanı Platformu üyesi Adana Umut Der Gıda Bankası, Nisan Ayı Olağan Üstü Genel Kurul’da ismini Adana Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği olarak değiştirdiğini duyurdu. Dernek Başkanı Abidin Serin, Adana Umut Kervanı olarak hız verecekleri yardımlar için hayırseverlerden destek istedi.

2008 yılında kurulan Adana Umut Der'in ilk etapta 10 aileye gıda yardımı yaparak işe koyulduğunu belirten Abidin Serin, "Her geçen yıl yardım faaliyetlerimiz artarak devam etti. Son olarak her ay düzenli yardım ettiğimiz yetim, dul ve fakir aile sayısı 250’ye ulaştı. Derneğimizin kuruluşundan şu ana kadar yardım ettiğimiz aile sayısı ise on binler oldu. Ayrıca olağan üstü durumlarda da derneğimiz önemli faaliyetlere imza attı. Van depreminde Adana'mıza gelen binlerce depremzedeye ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Bununla birlikte binlerce Suriyeli aileye de yardımlarımız oldu.” dedi.

“Daha çok aileye ulaşmayı hedefliyoruz”

Derneklerinin Umut Kervanı Platformu üyesi olduğunu ve faaliyetlerini Türkiye genelinde onlarca dernekle koordineli sürdürerek daha verimli çalıştıklarını ifade eden Serin, “Bu noktada Adana Umut Der Gıda Bankası olan dernek ismimizi Nisan Ayı Olağan Üstü Genel Kurul’da Adana Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği olarak değiştirdik. Böylece daha kapsayıcı ve daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz.  Umut Kervanı Platformu üyesi derneklerle kurumsal bir çatı altınca daha çok sayıda muhtaç aileye ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Hayırseverlere destek çağrısı

Dernek olarak zengin ile fakir arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Serin, “Buradan hayırseverlere şöyle bir çağrıda bulunalım. Gelsinler onları muhtaç ailelerin evlerine götürüp kendileri ile tanıştıralım. Kendilerinin seçtiği bir aile ile ‘Kardeş Aile’ olsunlar. İster o muhtaç ailenin ihtiyacını kendileri karşılasınlar isterlerse de biz kendileri adına her ay o aileye yardım edelim.” çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Platformu olarak yardım ulaştırırken muhtaç aileleri rencide etmemeyi ilke edindiklerini vurgulayan Serin, “Dernek olarak yardım faaliyetlerini sürdürürken tek gayemiz Allah'ın rızasıdır. Bu noktada yardım ettiğimiz aileleri afişe etmeye karşıyız. Bize başvuran aileler öncelikle yardım komisyonları tarafından araştırılıp ihtiyaç durumuna göre derecelendiriliyor. Ardından yardımlarımızı birinci derece muhtaçlardan başlayarak dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.