Adana Valiliğinden İHD yürüyüşüne katılmama çağrısı

Adana Valiliğinden İHD yürüyüşüne katılmama çağrısı

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada PKK’ye yakınlığıyla bilinen bir derneğin düzenleyeceği eyleme ailelerin çocuklarını göndermemesi istendi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK yakınlığıyla tanınan bir derneğin Dünya Barış Günü’nde yasal olmayan bir yürüyüş yapacağı belirtilerek ailelere çocuklarını bu çevrelerden uzak tutması çağrısı yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi (İHD) öncülüğünde STK ve meslek gruplarının bir araya gelerek oluşturduğu ve kendilerine “Adana Barış Bloğu” adı veren oluşum tarafından izinsiz bir yürüyüş yapılacağı bildirildi.

Bahse konu çağrıyı yapan kişi veya kurumların yürüyüş ile ilgili Valiliğe herhangi bir müracaatları bulunmadığı vurgulanan açıklamada, “Bildirimde bulunulmaksızın yapılan çağrının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğu, yapılacak yürüyüşün her türlü güvenlik riskine açık olduğu, bahse konu güzergâhların Valiliğimizce belirlenen ve ilan edilen yürüyüş güzergâhlarından olmadığı ve kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik bir nitelik arz etmesi nedeniyle, söz konusu eyleme güvenlik güçlerimiz tarafından izin verilmeyecektir.” denildi.

Vatandaşlardan yasal olmadığı belirtilen bu çağrıya katılmamaları istenen açıklamada, “Ayrıca bu gibi eylemlerde özellikle çocukların kullanıldığı da göz önünde bulundurularak, ailelerin çocuklarını bu tarz eylemlerden uzak tutmaları tavsiye edilmektedir. Hukuka ve yasalara aykırı hiçbir eyleme müsamaha edilmeyecek olup, kanunların emrettiği hükümler doğrultusunda gerekli işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.” ifadeleri dikkat çekti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.