Adana’da çocuklara namaz eğitimi verildi

Adana’da çocuklara namaz eğitimi verildi

Kur’an Nesli Platformunun düzenlediği "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında Adana’da Namaz Eğitimi alan çocuklar camiyle buluşturuldu.

Kur’an Nesli Platformu Adana Koordinatörlüğünce "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında namaz eğitimi alan 6-12 yaş grubundaki çocuklar, Adana Merkez Camii’nde buluştu.

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla ikindi vaktinde gerçekleşen etkinliğe, şehrin birçok mahallesinden gelen yüzlerce çocuk katıldı.  Namazlarını cemaatle eda eden çocuklara, cami ve topluca ibadet etmenin önemi anlatıldı.

Kur’an Nesli Platformu Adana Koordinatörü Veysi Sonkaya, düzenledikleri programla ilgili bilgi verdi. Platform olarak "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında çocuklara namaz bilinci kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Sonkaya, "Kur’an Nesli Platformumuzun düzenlediği 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği için şu anda Adana Merkez Camii'ndeyiz. Namazı öğretip özendirmek için çocuklarımızı camiyle buluşturuyoruz." diye belirtti.

"Rabbini tanıyan ve kulluk vazifesini yerine getiren bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz"

İbadetsiz bir dinin olamayacağına işaret eden Sonkaya, "Allah-u Teala, kendi nefsimizi ve ailemizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden muhafaza etmemizi emir buyuruyor. Yine Allah Resulü (sav); 'Namaz dinin direğidir' diye buyurarak namazın önemine işaret ediyor. Bu bağlamda bizler de çocuklarımızı; Rabbini tanıyan ve namazını kılarak kulluk vazifelerini yerine getiren şahsiyetler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Adana’da yüzlerce çocuğa namaz eğitimi verildi"

"Hayat Namazla Güzeldir" temalı namaz eğitimi programı hakkında bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Adana Koordinatörü yetkililerinden Osman Yalçınkaya ise platform olarak 6-12 yaş grubu yaklaşık 700 çocuğa namaz hocası dağıttıklarını belirtti.

Bu çocukların namazla ilgili bilgiler edinebilmeleri adına platforma üye dernekler ile birçok camide iki hafta süren namaz eğitimi verdiklerini ifade eden Yalçınkaya,  önümüzdeki günlerde namazla alakalı bir de sınav gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Yalçınkaya, "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin finalini ise 27 Ağustos Pazar günü saat 13.00’da Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri programla yapacaklarını kaydetti. 

"Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinliğine katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar, camiye gidip namaz kılmayı ve Kur’an okumayı çok sevdiklerini belirttiler. Ayrıca çocuklar, büyüdüklerinde de camiye gidip namaz kılmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler