Adana’da "Dünya Rakı Günü" rezaleti iptal edildi

Adana’da "Dünya Rakı Günü" rezaleti iptal edildi

Adana’da, halkın tepkilerine rağmen düzenleneceği duyurulan "Dünya Rakı Günü" rezaleti iptal edildi.

Adana'da her yıl Aralık ayında düzenlenen "Dünya Rakı Günü" rezaleti bu yıl iptal edildi. Peygamber Efendimizin "kötülüklerin anası" olarak nitelendirdiği alkol için düzenlenecek olan bu organizasyona, Adanalılar ve Adana’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tepki göstermişti.

Geçtiğimiz yıllarda "Rakı Festivali" olarak kutlanan organizasyon, bu yıl tepkiler üzerine 8 Aralık günü "Adana Kebap ve Şalgam Festivali" adı altında düzenlenecekti.

Her yıl aralık ayının ikinci cumartesi günü işlenen bu rezalet dolayısıyla kadınlı-erkekli gruplar, akşam 19.00'dan sabaha kadar içki içiyordu.

Bu şekilde düzenlenen sözde etkinliklerle gençlerin alkole müptela edilmek istendiğine dikkati çeken halk, başta Yeşilay olmak üzere kentteki duyarlı STK'lar ile vatandaşları tepki vermeye davet etmişti.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada organizasyonun, kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Valiliğin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlimizde 08-09 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ‘’Kebap ve Şalgam Festivali’’ kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler