Adana'da emeklilere ucuz konut için kura çekildi foto

Adana'da emeklilere ucuz konut için kura çekildi foto

TOKİ tarafından Adana'da emekliler için yapılması planlanan 300 konut için müracaat eden 8 bin 133 kişi arasında kura çekildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi'nde emekliler için yapılması planlanan 300 konut için törenle kura çekim düzenlendi.

Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Vali Mustafa Büyük, TOKİ yetkilileri ile emekliler katıldı. Binlerce emeklinin katıldığı törende spor salonu dar geldi. Burada konuşan Vali Büyük, TOKİ’nin Türkiye genelinde birçok projeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Buruk Mahallesi'ne yapılacak 825 konutun 300 tanesinin emeklilere ayrıldığına işaret eden Büyük, "Vatandaşımız, TOKİ'nin adını duyduğunda, süresinin ve bedelinin ne kadar olduğuna bakmaksızın konut talebinde bulunuyor. Kura çekilişini gerçekleştireceğimiz konutlar, Sarıçam'daki alanda yapılacak. Bundan sonra da diğer bölgelerde de kentsel dönüşüm alanlarında ihtiyacı karşılayacak benzer uygulamaların yapılmasını talep ediyoruz. Bunun çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Bugün kura sonucu belirlediğimiz, konut almaya hak kazanan emeklilerimizi kutluyorum. İnşallah evi olmayan emeklilerimizin de en kısa sürede bu ihtiyaçları da yerine gelmiş olur." diye konuştu.

TOKİ'ye projenin uygulanmasında destek olacaklarını ifade eden Vali Büyük’ün konuşmasının ardından emeklilerin heyecanla beklediği kura çekilişine geçildi. Noter huzurunda 8 bin 133 kişinin arasından 300 konut için kura çekildi.  Kurada ismi çıkanların büyük sevinç yaşadığı gözlendi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler